Spektakularna Cibona sa seniorskom petorkom osvetila se neporaženom Zadru

Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Nestvarna sezona nastavlja se za Cibonu. Kao i tijekom cijele sezone i večeras su igrali sa samo pet seniora, ali bilo im je to i više nego dosta za pobjedu protiv Zadra u Jazinama.

Kapetan Cibone Krešimir Radovčić bio je prvi strijelac Vukova s 21 košem i šest asistencija, Ivan Perasović ubacio je 19 poena, Ivan Majcunić 16, a Aleksandar Aranitović 13, čemu je dodao i osam skokova.

Cibona je došla do učinka 10-2 i probila se na drugo mjesto, dok je Zadar s 11-1 ostao na vrhu. Dinamo Zagreb ima 9-3, a Split je četvrti s 9-2 i utakmicom manje, koju će odigrati od 20 sati protiv Šibenke na Baldekinu.

Prvi poraz Zadra

Iz minute u minutu Cibona je polako gradila prednost, da bi kraj treće četvrtine dočekala s velikih +15 (68:53). Zadar je presingom na početku posljednje četvrtine uspio ishoditi nekoliko pogrešaka gostiju i vrlo brzo prepolovio zaostatak te na kraju uvesti utakmicu u neizvjesnu završnicu.

Matković najkorisniji igrač ABA lige u studenom: Kreće osmina finala Kupa Krešimira Ćosića



Moglo je sve biti drugačije. Aranitović je pogodio tricu za vodstvo Cibone 79:71 na minutu i 10 sekundi prije kraja, činilo se da Zadar više ne može izbjeći poraz. No, Luka Božić je pogodio dvije trice, a gosti su od četiri slobodna bacanja pogodili samo jedno, pa je 23 sekunde prije kraja domaća momčad došla na samo tri koša zaostatka (80:77).

Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Tada je Krešimir Radovčić pogodio oba slobodna bacanja, Zadrani nisu iskoristili sljedeći napad, a Ivan Perasović je jednim pogođenim slobodnim bacanjem zapečatio pobjedu gostiju 83:79.

Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Facebook Comments

Loading...
DIJELI