U Beogradu dvostruka žalost: Hrvat priredio Crvenoj zvezdi najveću katastrofu u Euroligi

GuliverImage/Marko Metlas

Tomislav Mijatović i njegov Anadolu Efes slave. Hrvatski trener na klupi kluba iz Istanbula sa svojom momčadi ide u prvi dio doigravanja u košarkaškoj Euroligi, a svoju ulaznicu osigurao je dominantnom pobjedom kod kuće protiv Crvene zvezde, s čak 45 razlike, 100:55 na semaforu na kraju utakmice.

Efes je osigurao nastavak natjecanja, a bez svoje prilike da prođe dalje ostao je i Partizan, pa je u Beogradu tako zavladala žalost i među navijačima tog kluba, koji se nadao da bi im Crvena zvezda mogla pomoći. Partizanu je trebala pobjeda ljutog beogradskog rivala da bi pobjedom sutra kod kuće protiv Valencije mogao prestići Efes, ali od toga nije bilo ništa.

U utakmici u Istanbulu nije bilo puno dvojbi kome će pripasti pobjeda. Crvena zvezda se još donekle opirala u prvom poluvremenu, sa zaostatkom od 15:11 poslije prvih 10 minuta i minusom od 45:31 na kraju druge četvrtine, ali u trećoj četvrtini je 31:13 u korist domaćina riješilo sve dvojbe o pobjedniku.

Iskusni Teodosić napravio scenu

U završnoj fazi treće četvrtine je ‘iz tračnica’ iskočio 37-godišnji Miloš Teodosić, koji se ljutio na protivničke igrače smatrajući da iskazuju nepoštovanje traženjem atrakcije u jednoj kontri, ali i na odluku sudaca, pa se unosio sucu u lice, zbog čega je dobio tehničku.

Iskusni igrač Crvene zvezde nije se dao smiriti u svojim prosvjedima, morali su ga zadržavati suigrači, a na koncu je zaslužio isključenje i morao je s parketa prije ostatka momčadi. Situaciju s Teodosićem pogledajte – OVDJE.



To je bila četvrtina u kojoj gosti iz Beograda nisu imali nikakav odgovor na domaći nalet, a na ulasku u posljednjih 10 minuta na semaforu je stajalo 76:44 za Efes, koji je s pobjedom u rukama još i povećao prednost do kraja susreta.

Beograđani bez odgovora

Momčad Tomislava Mijatovića je do glatke pobjede predvodio raspoloženi Elijah Bryant koji je završio utakmicu s 26 poena. Na drugoj strani, nešto manje loši od ostalih bili su Luka Mitrović, Nemanja Nedović i Rokas Giedraitis, jedini dvoznamenkasti strijelci za goste iz Beograda, s po 11 poena.

Za Crvenu zvezdu je šansa za doigravanje propala ranije, a u večeri njihovog potopa na parketu, bili su u takvom stanju da niti Partizan nije imao nikakvu nadu u svojoj borbi za nastavak natjecanja.

Pašalić utišao Anfield kao nikada: Senzacija kakva na legendarnom stadionu još nije viđena

Facebook Comments

Loading...
DIJELI