U Dinamu je vrlo prometno, sve glasnija i šaputanja o Petkoviću: Dvojica igrača na pragu odlaska

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Sasvim je očekivano da će se  još neke promjene dogoditi u igračkom kadru zagrebačkog Dinama. U proteklih nekoliko dana dosta se govori o tome da će ekipu Dinama napustiti Fran Brodić. Radi se o igraču koji je zabio sedam golova za Dinamo, ali i sedam golova za Varaždin u prošloj sezoni za koji je igrao u prvom dijelu sezone. Kako stvari stoje on će ovog ljeta napustiti Maksimir, te će svoju karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Tako barem tvrdi insajder za transfer Lorenzo Lepore, koji tvrdi da će novi klub Brodića biti Ujpest FC.



Dinamo je čini se u pregovorima sa momčadi iz Mađarske oko transfera Brodića, a poznato je koliko novca bi tim iz Zagreba trebao zaraditi. Cifra za koju bi Brodić trebao otići u Mađarsku je oko dva milijuna eura, što je sasvim dobra zarada za igrača koji je samo pola godine bio u Dinamu. Ujpest je prošlu sezonu završio na desetom mjestu od dvanaest klubova i to je najslabiji plasman godinama unatrag. Osim ponude Ujpesta čini da za Brodić postoji interes i iz MLS-a.

Brodić je od dolaska iz Varaždina odigrao 13 utakmica za Dinamo, te je postigao sedam golova. Zanimljivo je i to da je plaćen oko 500 tisuća eura, te je jasno da će Dinamo zaraditi na njegovoj prodaji.

Inače, u Maksimiru traje intenzivna potraga za napadačem. Naime, kako se približava 15, srpnja, datum do kojeg se može aktivirati klauzula Brune Petkovića od 2,5 milijuna eura, sve su glasnija šaputanja da će Petković ipak otići iz Dinama.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Dinamov bi kamp u Austriji mogao prvi napustiti Dario Špikić. Ponuda iz MLS-a od 1,5 milijuna eura, koju je poslao Seattle Sounders, zadovoljava Modre. Ostalo je još riješiti neke detalje. Seattle je trenutačno sedma momčad Zapadne konferencije MLS-a, čiji je trener iskusni 61-godišnji Amerikanac Brian Schmetzer. Ode li Špikić, ostat će Dinamo bez klasičnog desnog krila, jer nema više niti Takura Kaneka kojem modri klub nije želio otkupiti ugovor, saznaju Sportske Novosti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI