Vekić slavila u dva seta: ‘Nisam to očekivala, bila sam spremna na veliku borbu’

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić bila je uvjerljiva protiv Talijanke Lucije Bronzetti u prvom kolu olimpijskog turnira u tenisu. Očekivala sam puno teži meč i ugodno sam iznenađena svojom igrom, izjavila je 21 tenisačica svijeta nakon plasmana u 2. kolo Olimpijskih igara.

Vekić je otvorila nastup na svojim drugim Olimpijskim igrama pobjedom sa 6:2, 7:5 nakon sat i 40 minuta igre protiv Talijanke koja je 67. na WTA ljestvici, uz pet propuštenih meč-lopti.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

“Nisam očekivala da ću tako dobro igrati. Bila sam spremna na veliku borbu i drago mi je da sam uspjela završiti u dva seta. Ona voli igrati na zemlji i stvarno sam očekivala puno, puno teži meč. Nisam bila nervozna ni nakon pet propuštenih meč lopti, dobila sam nakraju osam poena zaredom i pobijedila”, poručila je.

S tribina su je bodrili Mate Pavić i Nikola Mektić, ali za nju su glasno navijali i Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, kao i njegova supruga, Splićanka Blanka. “Donna, Donna!”, vikao je Mateša s tribina i vodio navijanje.

Prvi je set hrvatska tenisačica otvorila breakom, ali je Talijanka vratila servis za 2:2. Nakon toga je Vekić oduzela talijanskoj tenisačici servis još dva puta za vodstvo 1:0 u setovima. U drugom setu Bronzetti je oduzela servis hrvatskoj tenisačici za 3:1, ali je Vekić odmah vratila servis i oduzela ga još jednom suparnici i povela 4:3.



Maričić i Gorša izborili sutrašnje finale discipline zračna puška na 10 m

Nakon toga je 21. tenisačica svijeta dobila i svoj servis za vodstvo 5:3. Vekić je na servisu Talijanke imala dvije meč-lopte, ali ih je propustila, a onda je na svom servisu propustila tri meč-lopte i dopustila Talijanki da joj oduzme servis i izjednači na 5:5.

Nikola Mektić i Mate Pavić pružali podršku s tribina. Foto: Tom Dubravec / CROPIX

No, hrvatska tenisačica u sljedećem gemu oduzima servis Bronzetti, a nakon toga dobiva i svoj servis te s osam poena zaredom privodi meč kraju u svoju korist.

“Ovo je ipak podloga koja mi najmanje odgovara, a premalo je vremena prošlo od polufinala Wimbledona. Gležanj me malo muči, a i neke druge stvari, ali najbitnija je pobjeda”, kazala je Vekić, koja je u meču imala dva asa i 44 posto prvoga servisa u drugom setu, kada joj je zapravo servis uskratio puno laganiji završetak meča.

Braća Sinković su se kao prvi u kvalifikacijama plasirali u polufinale

U drugom kolu čeka je Kanađanka Bianca Andreescu, 171. na WTA ljestvici, s kojom do sada nije igrala. “Nisam nikad igrala s Andreescu tako da ne znam što mogu očekivati. Ovo su ipak Olimpijske igre, igram za Hrvatsku, pa je tu malo više nervoze. Bit će sigurno sigurno težak meč, a ovo danas me ohrabrilo”, zaključila je Vekić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI