(VIDEO) GOLIJADOM GORICA IZBORILA OSTANAK! Momčad Željka Sopića razveselila domaće navijače gotovo nemogućim poduhvatom u sjajnoj utakmici

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Ekipe Gorica i Varaždin su u subotnjem ogledu SuperSport HNL-a najavljivale pobjedu, ali svaki klub iz potpuno drugačijih razloga. Dok je Varaždin žarko želio ostati u kombinacijama za Europu, Gorica je ovom pobjedom osigurala ostanak među najboljim hrvatskim momčadima i u sljedećoj sezoni. A kako li je samo osigurala ostanak…

Momci iz Turopolja ispratili su Varaždince s pet golova u mreži i s ukupnih 5:2, mogu slaviti odlično proljeće, kojim su dostigli i prestigli finalista Kupa Šibenik. Momčad Željka Sopića je odmah od početka pokazala da želi tu pobjedu i već u drugoj minuti Merveil Ndockyt zabija za rano vodstvo domaćina.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

U 22. minuti Joey Suk zabija za 2:0 Gorice, nakon što je Zelenika obranio udarac Mitrovića. Ipak do kraja prvog poluvremena Varaždin preko Matije Kolarića za 2:1.

Prvih dvadesetak minuta drugog poluvremena bilo je dosta rastrgano, da bi Toni Fruk golčinom u 73. minuti odveo Goricu opet na dva razlike. Kada je Matthew Steenvoorden zabio za 4:1, svima je bilo jasno da Gorica ostaje u društvu najboljih.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Do kraja utakmice na 5:1 povisio je svojim drugim golom Fruk u 86. minuti, da bi na 5:2 smanjio Vito Težak u 89. minuti susreta. Golove s utakmice pogledajte OVDJE.



Na kraju Gorica ostaje u SuperSport HNL-u, a ispada Šibenik, nešto u što se nitko ne bi kladio na početku proljetnog dijela sezone, dok je Varaždin odsanjao svoje europske snove i završit će u sredini ljestvice, kao peta ili šesta momčad.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI