Vuškoviću nakon šoka stiže velika podrška, oglasio se i HNS i Hajduk: ‘Sud je bio nemilosrdan’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Nakon što je Sportski arbitražni sud (CAS) suspendirao Marija Vuškovića na četiri godine zbog pozitivnog nalaza na doping, nižu se reakcije na presudu. O cijeloj situaciji oglasio se i Hrvatski nogometni savez na službenim stranicama, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Međunarodni sportski sud (CAS) u Lausannei donio je danas odluku u slučaju hrvatskog nogometaša Marija Vuškovića.

Nakon žalbenog procesa, CAS je danas objavio odluku kako je žalba Marija Vuškovića odbijena, a da su žalbe NADA-e i WADA-e prihvaćene te je Vuškoviću određena suspenzija u trajanju od četiri godine, koja je započela u studenom 2022. godine.

Hrvatski nogometni savez podržava borbu protiv svakog oblika dopinga u sportu te će i budućnosti dosljedno i snažno provoditi antidopinške edukacije među nogometašima. No, uvažavajući borbu protiv dopinga, HNS je iznenađen odlukom CAS-a jer smatramo da je Sud bio nemilosrdan prema mladom nogometašu koji je odbio blažu kaznu kako bi dokazao svoju nevinost u koju je, očigledno, sasvim uvjeren.

Iz Njemačke stiže vijest ravna katastrofi: Mario Vušković žestoko kažnjen i suspendiran zbog dopinga



Hrvatski nogometni savez podržava Marija i njegov klub, HSV, u daljnjim pravnim koracima kako bi pokušao dokazati svoju nevinost te duboko vjerujemo da ćemo Marija ponovno vidjeti na nogometnim terenima – kad god ova pravna bitka završila.”

Podršku Mariju Vušković  dao je i njegov bivši klub Hajduk.

Hajduk mu je odmah nakon objave presude dao podršku na društvenim mrežama. Objavili su njegovu fotografiju u dresu Hajduka i u opisu dodali: “Mario, uvijek uz tebe.”

O cijeloj situaciji oglasio se i sam HSV na službenim stranicama, objasnivši što će biti njihov idući korak.

“Klub i igrač mole vas za razumijevanje. HSV i Vušković privatno će razgovarati kako bi razmotrili novonastale okolnosti i odredili daljnje postupanje”, piše na klupskim stranicama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI