BRITANIJA I SVIJET TUGUJU, UMRLA KRALJICA ELIZABETA II! U 97. godini otišla najdugovječnija britanska prestolonasljednica

Umrla je najdugovječnija britanska kraljica Elizabeta II. Imala je 96 godina.



Podsjetimo, ranije danas liječnici su objavili zabrinuti za zdravlje kraljice i preporučili su da ostane pod liječničkim nadzorom u dvorcu u Balmoralu. Odmah su obaviješteni svi članovi kraljevske obitelji, među kojima i Harry i Meghan, koji su hitno doputovali u palaču kako bi bili uz kraljicu.

Britanska premijerka Liz Truss rekla je da će cijela zemlja biti “duboko zabrinuta” za zdravlje kraljice Elizabete nakon što su liječnici rekli da bi kraljica trebala ostati pod liječničkim nadzorom. “Cijela će zemlja biti duboko zabrinuta ovim vijestima iz Buckinghamske palače”, rekla je.

“Moje misli – i misli ljudi širom našeg Ujedinjenog Kraljevstva – u ovom su trenutku s Njezinim Veličanstvom Kraljicom i njezinom obitelji”, istaknula je.

Dugo je bila lošeg zdravlja

Objava o smrti kraljice dolazi nakon višemjesečnih vijesti o njezinom sve lošijem zdravstvenom stanju.

Elizabeta II. je operirala koljeno 2003. godine, nakon čega je otprilike dva tjedna u javnosti koristila štap. Bila je još jednom u bolnici 2013. nakon gadnog napada gastroenteritisa. Pet godina kasnije, 2018., uspješno je operirala kataraktu na jednom oku.

2016. je koristila dizalo, umjesto kraljevskog stubišta od 26 stepenica, kako bi ušla u parlament na svečano otvaranje.

Prošle godine je, u dobi od 95 godina, ponovno snimljena kako koristi štap za hodanje u Westminsterskoj opatiji. Liječnici su joj tada naredili mirovanje, nakon čega je otkazala sudjelovanje u nizu događaja tog mjeseca.

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI