BUBALO ODGOVORIO: ‘Škorine riječi me podsjećaju na potez bombaša samoubojice’. Škoro čita novine i uzvraća: ‘Svaka medalja ima dvije strane’

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Bivši predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro je u intervjuu Večernjem listu rekao je da će svi oni koji ga blate morati svoje tvrdnje obrazložiti pred državnim institucijama.

“Nadam se da ljudi koji su to objavili imaju dokumente jer sve što je izgovoreno morat će obrazložiti Državnom odvjetništvu, Državnom uredu za reviziju, Poreznoj upravi i na sudu”, rekao je Škoro Večernjem listu, na pitanje znači li to da sprema tužbu odgovara:

“To znači da sam 29. srpnja Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnio kaznene prijave protiv bivšega glavnog tajnika stranke Darija Žepine, predsjednika Nadzornog odbora Krešimira Bubala i članice Nadzornog odbora Ljiljane Vuletić.

Već sam prije upozoravao na nedostatke i nepravilnosti u organizaciji i materijalno-financijskom poslovanju stranke, ali kako se ništa nije poduzimalo, sada tražim da se utvrdi je li to funkcioniralo prema propisima. Osim toga, predao sam Državnom uredu za reviziju prijedlog za provođenje revizije, a 2. kolovoza Poreznoj upravi da provede porezni nadzor nad strankom”, rekao je Škoro.

Na njegove izjave reagirao je Krešimir Bubalo. Kaže kako ga Škorine riječi podsjećaju na “potez bombaša samoubojice”.



“Kad je Škoro u grupi Kluba zastupnika 17. srpnja napisao da financijska situacija u stranci nije dobra, to me ponukalo da posjetim računovodstvo. Rezultat toga je da sam 19. srpnja zatražio od stranke da se napravi revizija, forenzika i inventura. Škoro kao predsjednik stranke još nije Nadzornom odboru dostavio izvješće za prošlu godinu. On je bio ovlašten za poslovanje. Jedno je prijava, dok je nešto sasvim drugo lažna prijava za kazneno djelo članova Nadzornog odbora”, kazao je Bubalo.

Na pitanje o tome što je vidio u računovodstvu odgovorio: “Predsjednik zna što je radio”.

Nešto kasnije Škoro je na svojem Facebook profilu objavio fotografiju na kojoj čita Večernji list te napisao: “Svaka medalja ima dvije strane”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI