BULJ POZIVA NA OSTANAK U SINJU: Programom ‘Ostani tu’ stvaraju se osnovni uvjeti za ostanak i doseljavanje mladih obitelji i samaca

foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Kako bi privukli što više mladih da ostanu u svom gradu, a oni iz drugih gradova došli živjeti u Sinj, Grad Sinj je objavio Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava na temelju Odluke o potpori u rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji i samaca na području Grada Sinja “Ostani tu”.

Kako je objavio Dalmatinski portal, riječ je o programu demografskih mjera koje je na prijedlog gradonačelnika Mira Bulja usvojilo Gradsko vijeće.

Programom “Ostani tu” stvaraju se osnovni uvjeti za ostanak i doseljavanje mladih obitelji i samaca u Sinj radi demografske obnove i povećanja broja stanovništva.

“Program potpora dodjeljivat će se mladim obiteljima koji namjeravaju trajno živjeti na našem području. Kroz paket mjera sufinancirat će se troškovi ishođenja akata o građenju na području Grada Sinja u ukupnom iznosu do 20 tisuća kn, troškovi kupnje građevinskog zemljišta za izgradnju stambenog objekta (obiteljske kuće s jednom stambenom jedinicom) na području grada Sinja u iznosu od 25 posto ugovorene kupoprodajne cijene, maksimalno 75 tisuća kn, izgradnja i dovršetka izgradnje stambenog objekta-prve nekretnine na području Sinja, maksimalno 75 tisuća kn i troškova priključka na komunalnu infrastrukturu u ukupnom iznosu do 20 tisuća kn”, rekli su iz Grada Sinja.

Maksimalan iznos potpore je 75 tisuća kn bespovratnih sredstava. Natječaj će biti otvoren od 26. rujna do 26. listopada 2022.godine, a za ovu namjenu u proračunu Grada Sinja izdvojeno je 2.600.000 kuna.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI