Dobro uhodan posao vodio iz vikendice kod Zagreba: Policija pronašla čak dva laboratorija puna droge

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Policija je podignula kaznenu prijavu protiv 45-godišnjeg muškarca u čijoj su kući u Gornjoj Bistri pronađena dva improvizirana laboratorija s više od šest kilograma marihuane te manjim količinima heroina i amfetamina, objavila je Policijska uprava zagrebačka.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 45-godišnjak u neodređenom razdoblju, u kući na području Gornje Bistre, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio laboratorijske uvjete za umjetni uzgoj indijske konoplje, koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao.

Foto: PUZ

Pakirana i pripremljena za prodaju

Također, osumnjičeni je, na zasad neutvrđen način radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine heroina i amfetamina, nakon čega je drogu prepakiravao i preprodavao na ilegalnom tržištu, priopćila je PU zagrebačka.

Foto: PUZ

Policijski službenici su 20. listopada pretragom kuće u Gornjoj Bistri, u vlasništvu članice obitelji osumnjičenog, pronašli dva improvizirana laboratorija za uzgoj konoplje te ukupno 6.110 grama konoplje tipa droga, pakirane u 18 posuda, ukupno 45,15 grama heroina pakiranog u četiri paketa te 0,2 grama amfetamina.

Foto: PUZ

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 45-godišnjak je, uz kaznenu prijavu zbog proizvodnje i prometa drogama, predan pritvorskom nadzorniku, te je  dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu, naveli su iz zagrebačke policije.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI