Doktorica Zelenika o Mariju Radiću: ‘Ispred sebe stavlja ljude koje uči poslu i ulaže u njih te hrani tisuće hrvatskih obitelji’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Ne stišava se bura u javnosti u vezi raskola u Domovinskom pokretu pri čemu je jedan dio članova okupljen oko aktualnog predsjednika Ivana Penave, a drugi oko Marija Radića koji se također kandidirao za čelnu funkciju u stranci.

Sve je više reakcija na situaciju koja se dogodila u DP-u.

Jedna od stranačkih aktivistica je i doktorica Gordana Zelenika koja se na svom Facebook profilu obratila članovima Domovinskog pokreta i hrvatskoj javnosti u povodu unutarstranačkih izbora u stranci.

Evo što je napisala.

Radića je prenerazilo i uzrujalo kad je to čuo o Ćipi: ‘S takvim se stvarima ići igrati i to raditi…’



‘Obitelj Radić danak je počela plaćati još u II. svjetskom ratu’

“No, danak zbog ljubavi prema Hrvatskoj, obitelj Radić počela je plaćati još u Drugom svjetskom ratu kada je Radovanova majka Mara, a Marijeva baka, izgubila dva brata za čije se grobove nikada nije doznalo. Pamteći obiteljske traume iz prošloga rata, stric je govorio ‘ako opet bude novoga rata, jedan će ostati, jednog će poštedjeti’. Nisu ni jednoga. Obitelj Maria Radića koji je izgubio kosu kada je saznao da su oca ranjenog odveli.
Nisu ni jednoga…

Pojma nisam imala tko je Mario Radić.

Ok, smatrala sam da je čovjek koji je i energiju i vlastiti novac uložio u stranku koja je trebala biti ono sto je pravi Tuđmanov HDZ bio zamišljen da bude. Slučajno sam povezale tekst o braniteljima Vukovara, Tanje Belobrajdić i shvatila da se u njemu radi o ocu i stricu ovog čovjeka koji nikada u predizborne svrhe nije o tragediji vlastite obitelji govorio. Od Bleiburga do Domovinskog rata. Jedino je govorio da još traži ubijenog oca. Detalje nikada nije spominjao.

Čovjek je uložio i novac i povjerenje u ljude da bi ideja postala ne lokalna nego nacionalna. Sa svojim firmama u kojima opet ispred sebe stavlja ljude koje uči poslu i ulaže u njih hrani tisuće hrvatskih obitelji. Skupljeno je u stranci svih slojeva ljudi. Od intelektualaca akademske kvalitete, branitelja, radnika, umirovljenika. Kada o nekome razmišljam zašto nešto radi prvo se upitam je li čovjeku to potrebno???

Njemu politika nije bila potrebna za egzistenciju. Mogao je kupiti par lukrativnih nekretnina i živjeti u svom svijetu. Nije.
Stvorio je imena, dao ljudima na važnosti, dao povjerenje, a onda mu ekipa napravi vlastitu križaljku iza leđa. Iskreno, potkapacitiranu poslušničku ekipu već imamo oko AP-a.

Ne treba nam lošija verzija iste kod koalicijskog partnera. Ni rečenica da se ‘ne treba k’o pijan plota držati predizbornog programa’ (jedna vrla dama ju je izgovorila). Apeliram na one koji će odlučivati u ovim izborima da razmisle što rade. Osobno sam za red i izvrsnost. Ne za priču koju gledamo zadnjih 30 godina s najlošijim, potkupljivim ljudima na mjestima gdje bi ovca bila korisnija od njih”, napisala je dr. Gordana Zelenika na Facebooku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI