Donald Trump ponavlja da je Harris ‘zla’: ‘Glasajte! Nećete više morati, moji lijepi kršćani’

Guliver Image/AP Photo/Adam Bettcher

Napadajući se međusobno u subotu s predizborne kampanje američka potpredsjednica Kamala Harris nazvala je republikanskog protivnika Donalda Trumpa “jednostavno čudnim”, dok je Trump opisao Harris kao “zlu”, “bolesnu” i “nesposobnu”.

Naime, ratoborni nastupi su time zaokružili burni tjedan u kojem se Harris izborila za vrh demokratskog popisa predsjedničkih kandidata nakon što je predsjednik Joe Biden (81) odustao od kandidature pod sve većim pritiskom kolega demokrata.

Većina retorike Trumpa i njegova potpredsjedničkog izbora – senatora JD Vancea je “jednostavno čudna”, rekla je Harris, govoreći na skupu na kojemu su se prikupljala sredstva u Pittsfieldu u državi Massachusetts.

Nova strategija kampanje demokrata opisati protivnike kao bizarne

Niz anketa pokazuje da je njezin ulazak u nekoliko dana izbrisao prednost koju je Trump uživao u odnosu na Bidena, a njezino ponavljanje riječi “čudan” da bi opisala svoje protivnike kao bizarne dio je nove strategije demokrata, a njezina kampanja nazvala je Trumpa (78) “starim i prilično čudnim” nakon njegova pojavljivanja na Fox Newsu u četvrtak.

Donald Trump i JD Vance. Foto: Guliver Image/AP Photo/Jeff Dean, File

“Želim biti fin. Svi oni kažu, ‘Mislim da se promijenio’. Ne, nisam se promijenio. Možda sam postao gori”, rekao je Trump, koji je pak pokrenuo niz napada na skupu u St. Cloudu u Minnesoti, tvrdeći da će Harris (59) “uništiti zemlju” i kritizirajući je po pitanjima od javne sigurnosti do imigracije. “Ako luda liberalka poput Kamale Harris uđe, američki san je mrtav”, rekao je Trump, dodajući da je Harris “još gora” od Bidena.



Više od 200.000 ljudi pridružilo Zoom pozivu u četvrtak kako bi se izgradila podrška za Harris među bijelim ženama, prikupivši preko 11 milijuna dolara, poručila je u subotu Shannon Watts, osnivačica organizacije Mame zahtijevaju djela, grupe za sigurnost oružja s oko 10 milijuna članova.

Kratkotrajni poziv Trumpa na jedinstvo nakon pokušaja atentata

Harris, prva Afroamerikanka azijskog porijekla koja je bila potpredsjednica, prikupila je više od 100 milijuna dolara u 36 sati nakon što je Biden odlučio odustati od utrke. Subotnje prikupljanje sredstava donijelo je više od 1,4 milijuna dolara od oko 800 sudionika, rekla je njezina kampanja.

Što će se točno dogoditi sa svijetom ako Kamala Harris pobijedi Trumpa?

Govor bivšeg predsjednika u dvorani za hokej na ledu s 8000 sjedećih, u skladu sa zahtjevima američke tajne službe, bio je pun od ranije poznatih optužbi i lažnih tvrdnji o izbornoj prijevari, te je jasno dao do znanja da je njegov kratkotrajni poziv na jedinstvo nakon pokušaja atentata na njega prije dva tjedna potpuno nestao.

“Više nećete morati glasati budem li ponovno izabran u Bijelu kuću u studenome”, pozvao je okupljene Trump da mu daju svoj glas na predsjedničkim izborima 5. studenog, tvrdeći da će to biti potrebno samo jednom, na predizbornom skupu u Floridi pred konzervativnim kršćanima u petak navečer i time izazvao je bijes.

Odgovor predizbornog tima Kamale Harris

“Kršćani, iziđite i glasajte! Samo ovaj put. Više to nećete morati činiti. Još četiri godine, znate što? Bit će to popravljeno. Bit će to u redu. Nećete više morati glasati, moji lijepi kršćani”, izjavio je Trump, iako što je pd time točno mislio, ostaje nejasno.

Bivši predsjednik uvijek je provokativan u predizbornoj kampanji i namjerno ostavlja prostor za interpretaciju. “Kada potpredsjednica Harris kaže da su ovo izbori o slobodi, ona to i misli”, rekao je glasnogovornik predizborni tim njegove političke suparnice, koji Trumpovu izjavu vidi kao naznaku da želi “ukinuti demokraciju” ako se vrati u Bijelu kuću.

Foto: Guliver Image/AP Photo/Stephanie Scarbrough

“Naša demokracija je pod napadom kriminalca Donalda Trumpa: nakon što je zadnje izbore Trump izgubio, poslao je rulju da poništi rezultate. U ovoj kampanji obećao je nasilje ako izgubi, kraj naših izbora ako pobijedi i ukidanje Ustava kako bi bio diktator i proveo svoju opasnu agendu Projekta 2025 u Americi”, rečeno je iz tima demokratkinje Kamale Harris.

Trump ili Harris: On ponovno u Pennsylvaniju, a ona dobila potporu bračnog para Obama

Trump je u subotu na svojoj platformi Truth Social rekao da će nastaviti održavati skupove na otvorenom i da je Tajna služba “pristala znatno pojačati svoje operacije” kako bi ga zaštitila, iako je njezina preporika bila  da izbjegava velika događanja na otvorenom nakon pokušaja atentata na skupu u Pennsylvaniji.

Podsjetimo, Minnesota nije izabrala republikanskog predsjedničkog kandidata 52 godine, a Trumpova kampanja smatra da je to sada u dosegu nakon što je Bidenova popularnost u anketama pala nakon njegovog katastrofalnog nastupa u debati 27. lipnja.

Tvrdoglavi Trump: Unatoč pokušaju atentata, ne odustaje od skupova na otvorenom

Facebook Comments

Loading...
DIJELI