Grbin o svom mandatu: ‘Da sam idealno odradio posao predsjednika stranke, onda bih se ponovno kandidirao’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

O svom mandatu na čelu SDP-a te o unutarstranačkim izborima na kojima se neće kandidirati za N1 govorio je još uvijek aktualni čelni čovjek stranke Peđa Grbin.

Na početku je rekao da očekuje da svi kandidati izlože svoj program, a nije ni protiv kritika onoga što je radio dok je vodio stranku.

“Nemoguće je sve sažeti i dati neku ocjenu u brojčanom iznosu. Stranku ostavljam u boljem stanju nego što sam je zatekao. SDP je određene teme stavio u politički prostor, SDP je prva stranka u Hrvatskoj koja je prepoznala problem stanovanja i ponudila stambenu politiku. HDZ tu kaska i nudi polovična rješenja. SDP je prepoznao probleme umirovljenika i ponudio rješenje, vladajući i tu kaskaju. Otvarali smo i razne druge teme”, istaknuo je govoreći o svom mandatu.

‘Plenković lista SDP-ov program i traži ideje’

Na pitanje želi li reći da Andrej Plenković lista njihov program i traži ideje, odgovorio je kratko i jasno “da”.

Kao primjere naveo je povećanje praga za ulazak u sustav PDV-a, dizanje poreznog odbitka te naknade za bankarske usluge za što je rekao kako je evidentno da nemaju svoje ideje nego kopiraju ono što daje SDP.



Plenković drastično gubi utjecaj u vrlo važnoj instituciji: Propao je njegov veliki plan

Na pitanje zašto SDP onda nije uspio kapitalizirati te ideje na izborima, Grbin je odgovorio da je on “idealno odradio posao predsjednika stranke, onda bi se ponovno kandidirao”.

“Najviše si zamjeram to što sam se zatvorio u Sabor i nisam obilazio Hrvatsku. Vjerujem da će to buduća predsjednica ili predsjednik raditi drugačije. Dopustio sam da neke situacije u stranci traju predugo, što nisam puno brže odrezao onu ekipicu koja je postala Plenkovićevi Socijaldemokrati, to je trebalo odmah napraviti. Ima i drugih stvari, ali neću sve loše o sebi iznositi”, istaknuo je.

Dodao je kako je zagrebačka organizacija svakim danom sve bolja, ali i da je ostalo jako puno posla.

Grbin: ‘Stranka je stala iza podrške Zoranu Milanoviću u još jednoj utrci za mandat na Pantovčaku’

“Moja je politička karijera u ovom trenutku koncentrirana na naš izborni proces do 14. ili još tjedan dana kasnije da bude proveden kako treba. Nakon toga ću sjesti s novim predsjednikom i vidjeti što se od mene očekuje”, naglasio je.

Osvrnuo se i na spekulacije o tome da bi se mogao kandidirati za gradonačelnika Pule, odgovorio je kako je njegov apsolutni fokus na stranačke izbore i da će nakon toga vidjeti što dalje.

“Nijedna vrata ne zatvaram, nijednu mogućnost ne isključujem, ali prije toga ću razgovarati s novim predsjednikom i gradskom organizacijom. Takva odluka u ovom trenutku ne postoji”, zaključio je Grbin.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI