Harris osudila paljenje američkih zastava na prosvjedu u Washingtonu: Napisali ‘Hamas dolazi’

Guliver Image/AP Photo/Julia Nikhinson

Američka potpredsjednica Kamala Harris pridružila se u četvrtak demokratskim i republikanskim čelnicima u osudi prosvjednika koji su jučer kod željezničke postaje Union Station u Washingtonu palili američke zastave i sprejevima ispisali poruke da “Hamas dolazi”.

“Osuđujem paljenje američke zastave”, poručila je Harris, vjerojatna demokratska predsjednička kandidatkinja na predsjedničkim izborima.

Prosvjednici su domarširali vrlo blizu Kapitola, u kojem zasjeda američki Kongres, uoči obraćanja izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, prosvjedujući zbog američke vojne pomoći Izraelu u ratu s militantima islamističkog pokreta Hamas u Pojasu Gaze.

Guliver Image/AP Photo/Jose Luis Magana

‘Američka zastava je simbol naših najvećih ideala’

“Ta je zastava simbol naših najvećih ideala kao nacije i predstavlja obećanje Amerike. Nikada ju se ne bi smjelo na takav način oskvrnaviti”, naglasila je američka potpredsjednica. Nakon Netanyahuova govora neki od prosvjednika okupili su se ispred Union Stationa, gdje su istaknuli američke zastave ispred legendarne željezničke stanice, zapalili ih i sprejem ispisali riječi “Hamas dolazi” i “Oslobodite Gazu” na velikom spomeniku.

Sastaju se Biden i Netanyahu: Možda će se dogovoriti o prekidu vatre između Izraela i militanata Hamasa u Gazi



Inače, SAD je stavio Hamas na popis terorističkih organizacija. To je “protudomoljuban i gnusan čin”, ocijenila je Harris taj vandalizam, zbog kojeg je policija morala upotrijebiti suzavac i uhititi nekoliko osoba.

Harris i Biden bi u četvrtak trebali održati odvojene razgovore s Netanyahuom, pa se očekuju novi prosvjedi ispred Bijele kuće, a paljenje američkih zastava i pro-Hamasove grafite oštro su osudili i predsjednik Zastupničkog doma, republikanac Mike Johnson i vođa demokrata Hakeem Jeffries.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI