Holy protiv povećanja plaća: ‘Većini ministara to će sada doći kao džeparac za njihovu djecu’

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Nove plaće premijera i ministara za N1 komentirala je komunikacijska stručnjakinja i bivša ministrica Mirela Holy.

Smatra da to veliko povećanje od oko 60 posto pokazuje premijerovu odljepljenost od stvarnosti.

“To je ultimativni bezobrazluk. Izabran je termin u sezoni kiselih krastavaca. Ali i da nije, HDZ vidi da nakon svih afera i gadosti koje su radili, birači ih dalje nagrađuju za njihov način vladanja i zbog toga su im otvoreni putevi i smatraju da mogu raditi sve što žele. Potvrđuje se ona poslovica da narod uvijek ima vlast kakvu zaslužuje, nažalost”, istaknula je.

‘Treba podignuti plaće i javnom sektoru i javnim službama’

Bivša ministrica ističe da ako se za 60 posto dižu plaće dužnosnicima, onda bi se trebale dizasti i ljudima koji rade u javnom sektoru, javnim službama.

Grlić Radman o izbornom procesu u BiH: ‘Preglasavanje Hrvata se mora zaustaviti’



“A vidimo da to baš neće ići, s obzirom na to da ministar financija muku muči s pororačunom i to upravo zahvaljujući povećanju plaća u javnom sektoru prije izbora, što se dijelilo šakom i kapom, ali ne ovoliko”, rekla je.

Osvrnula se na izjavu premijera Andrej Plenković koji je rekao da je takvo povećanje plaća, među ostalim, antikorupcijska mjera. Holy je naglasila kako su “njegove vlade imale brojne korupcijske afere”.

“To je besmisleni izgovor. Većini ministara ta ministarska plaća i prije i sada će doći kao džeparac za njihovu djecu, nažalost. Svi znamo da taj argument u Hrvatskoj aposlutno ne drži vodu”, rekla je.

Neslužbeno se govori da bi Dragan Primorac mogao biti predsjednički kandidat HDZ-a. On je već bio njihov kandidat 2009. godine.

Poruka Milanoviću

“Ako će on doista biti kandidat HDZ-a, mislim da je to Plenkovićeva poruka Milanoviću da su mu ti izbori potpuno nevažni i da ga na taj način ponižava jer mu u utrku ne pušta nekog političkog kapitalca”, ustvrdila je Holy.

Holjevac: ‘Jadnike ćemo promijeniti u Deprivilegirane, Valjean će biti invalid iz Somalije’

Dodala je da ako bi se gledalo pragmatično, Plenkoviću bi bilo mudro da u predsjedničke izbore pusti Anušića.

“S obzirom na tu da da mu je Anušić uvijek potencijalni kamenčić u cipeli – na čelu je stranačke opozicije HDZ-a, zagovornik je ovih više desnih frakcija unutar HDZ-a, koje kontinuirano imaju nekakvu volju za moć preuzimanja nad HDZ-om, to bi mu bila win-win situacija”, zaključila je Holy.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI