Hrvati poludjeli od usporedbe cijene dezodoransa ovdje i u Njemačkoj: Volim ovaj ‘apsurdistan’ od države..

Foto: Unsplash

Jedan korisnik Reddita  si je dao truda i usporedio je cijene dezodoransa u Njemačkoj i Hrvatskoj te je pritom postavio fotografiju koja dokazuje cijene.

Za isti takav dezodorans u Hrvatskoj ćete platiti pet eura i 29 centi, dok u Njemačkoj jedan takav primjerak košta jedan eur i 79 centi, a paket od čak šest dezodoransa 11 eura i 94 centa.

“Koliko nas zapravo kradu u trgovinama”, napisao je Hrvat koji je započeo temu i tako otvorio raspravu. Bilo je onih koji se nisu mogli načuditi ovim cijenama, ali i onih koji su pokušali objasniti zašto je to tako.

Milinović otkrio najsramniji potez HDZ-a u kampanji, nije se igralo fino: ‘To je bilo stvarno nisko…’



“U Hrvatskoj kupujem samo hranu i tako te ostale potrepštine. Odjeću, tenisice, torbe, kozmetiku, poklone, stvari za kuću i tako dalje isključivo preko interneta. Zašto bi iste stvari plaćala duplo ili višestruko više”, upitala je druga korisnica.

Svi se čude

“Volim ovaj ‘apsurdistan’ od države… Živjela naša krasna Hrvatska!”, “U Švedskoj je regularna cijena Nivea Roll-on Protect&Care je dva eura i 20 centi. “To je tako kada država živi od poreza i turizma umjesto od proizvodnje, prometa i tako dalje. Što misliš što će se dogoditi? Apsurdistan, eto što”, komentirali su Hrvati.

Bilo je čak i stranaca koji su se uključili u ovu temu pa je tako jedan Švicarac na engleskom jeziku napisao komentar. “Jako skupo, zar ne? U Švicarskoj jedan možeš kupiti za tri eura i 95 centi ili dva za pet eura i 50 centi. Zašto je toliko skupo u Hrvatskoj? Jesu li cijene tako visoke jer je turistička sezona ili je tako cijelu godinu?”, pitao se.

Ubrzo mu je stigao odgovor. “Cijelu godinu. Neke stvari su skuplje za vrijeme turističke sezone, ali kozmetika nije jedna od tih stvari”, objasnio mu je Hrvat. U komentarima se javio i jedan Srbin, koji se također čudio cijenama u Hrvatskoj. “Pitanje od komšije iz Srbije. Koji je razlog točno što su cijene kod vas skoro identične kao kod nas iako ste u EU i Eurozoni?”, napisao je.

Koliko nas zapravo dućanima kradu
byu/KristijanZic incroatia

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI