Narod brani Thompsona nakon jakih prozivki: ‘Nek naš Marko pjeva, i neka se vijore naše zastave…’

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Politički analitičar Žarko Puhovski se u ponedjeljak osvrnuo i na koncert Marka Perkovića Thompsona u Imotskom te ponašanje posjetitelja. “Premijer nije zaboravio reći da voli Thompsona. Oštru reakciju je imao Zoran Milanović, koja bi bila odlična da je dodao rečenicu kako prihvaća odgovornost što je njegova stranka legalizirala to znakovlje, ali to nije mogao reći”, rekao je.

“SDP nije ništa važno rekao, HDZ nije ništa napravio, Dragan Primorac je danima zbrajao što reći, a Marija Selak Raspudić je napravila profesionalnu sramotu, filozofirala je, a nije ništa rekla”, dodao je.

Foto: Screenshot/N1

“Thompson je poglavica svih hrvatskih kukavica, i to je domobranski sindrom koji se dogodio, ne ustaški. Što kaže domobran? Ustaše su malo pretjerale, ali treba ih razumjeti, pa ipak su to naši dečki”, naglasio je. Puhovski smatra da se Plenković svojom reakcijom vratio na razdoblje Ivice Račana. Puhovski smatra da se Plenković svojom reakcijom vratio na razdoblje Ivice Račana.

“Milanović se opet malo igra lijevo-desno”

“Ne vidim pod kakvim je pritiskom Plenković, možda pod koalicijskim, ali ja mislim da njemu itekako ide u prilog to što se događa u Domovinskom pokretu. On ni tu nema ozbiljnog razloga za brigu, on ima i rezerve koje mogu biti mobilizirane, on nema problema, nego se odbija jasno pokazati. I Milanović, nakon što je oštro reagirao, počeo je govoriti o tamnijima od nas i opet se malo igra lijevo-desno”, naveo je Puhovski.

Analitičar žestoko udario po Thompsonu, ovo su jake riječi: ‘On je poglavica svih hrvatskih kukavica’



U središtu Imotskog mogli su se čuti uvredljivi povici na račun predsjednika Zorana Milanovića zbog njegovih izjava oko ustaških simbola uoči i tijekom prvog koncerta.

Podsjećamo, Milanović je poručio kako ustaški pozdravi, obilježja i pjesme koje slave režim tzv. NDH, a mogli su se čuti i vidjeti u Imotskom prije i tijekom koncerta, nemaju i ne smiju imati mjesta u današnjoj, demokratskoj Republici Hrvatskoj. “Zahvaljujući Vladi Andreja Plenkovića ustaški pozdrav dobio je dvostruke konotacije, a zapravo su tako otvorena vrata svima onima koji žele zloupotrijebiti uspomenu na hrvatske branitelje iz Domovinskog rata”, poručio je.

Mediji koji su izvještavali iz Imotskog, navode kako je prije koncerta, u gradu, dio, mahom mlađih građana, pjevao ustaške pjesme i nosio ustaška znakovlja.

Slično je bilo i prije koncerta koji su na istom mjestu, prije dva dana, održali Mate Bulić i Dražen Zečić, a gost im bio Marko Perković Thompson. Policija je rekla da obavlja potrebne provjere te će provesti kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja činjenica i daljnjeg postupanja.

Splitsko-dalmatinska policija oglasila se nakon što su se na koncertu održanom 6. kolovoza u Imotskom isticali ustaški simboli i znakovlje vezani uz NDH. Izvijestili su da nisu zabilježena oštećenja imovine, ozljeđivanja osoba ili narušavanje javnog reda i mira s elementima nasilja te da su policijski službenici kod dviju osoba pronašli pirotehnička sredstva.

Da će nastaviti pjevati pjesme iz Domovinskog rata kao što je Bojna Čavoglave (koja počinje ustaškim pokličem), menadžment Thompsona poručuje i pučkoj pravobraniteljici Teni Šimonović Einwalter.

“Osoba koja bi među prvima u našoj državi trebala poštovati odluke suda, ona s tolikim osjećajem moći izjavljuje kako unatoč odluci Visokog prekršajnog suda, ona bi kažnjavala Marka Perkovića Thompsona jer pjeva svoju pjesmu iz Domovinskog rata “Bojna Čavoglave”.

Menadžment Thompsona proziva i pojedine medije jer od svakog nastupa Thompsona žele napraviti nemili slučaj.

Foto: Jakov Prkic / CROPIX

“A vi pojedini novinari i mediji, kojima je jugokomunistička ikonografija prihvatljiva, odavno ste pročitana knjiga i vaše metode su nam poznate. Tamo gdje se okupljaju domoljubi ne možete podnijeti to zajedništvo i hrvatsku mladež, pa ako i nema incidenata i bilo kakvog nereda vi ga morate izmisliti”, stoji u objavi.

Zaključuju da neće prestati širiti ljubav prema svojoj domovini, neće prestati veličati obilježja i pokliče iz Domovinskog rata s kojima su branitelji prolijevali krv za željenom slobodom od jugokomunističkog terora.

Veličat ćemo ih uvijek i svugdje i na koncertima, na sportskim terenima i na svim događanjima. Bez obzira koliko se oni trudili, pjesma koja je nastala u Domovinskom ratu ‘Bojna Čavoglave’, nadživjet će sve nas, živjet će koliko i Hrvatska, vječno!, ističu.

 

Foto: Jakov Prkic / CROPIX

 

Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Poruka Thompsona pravobraniteljici i predsjedniku: Nećemo prestati!

Naravno da ćemo pjevati naše pjesme iz Domovinskog rata, isto kao i do sada, one ne bacaju sjenu na naše heroje iz Domovinskog rata već podsjećaju na hrabrost naših branitelja i na njihovu snagu stvaranja Hrvatske države kojoj ste nažalost vi trenutni predsjednik, poručuje Thompsonov menadžment u objavi na Facebooku predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću.

“Promicatelj mržnje i podjela, promicatelj simbola koji su napadali Hrvatsku kao što je petokraka, naručitelj premlaćivanja hrvatskih branitelja u crkvi Svetog Marka i što sve nije radio, Zoran Milanović, slučajni predsjednik, optužio nas je kako pjevamo pjesme iz Domovinskog rata i kako kaže, tako bacamo u sjenu junake Domovinskog rata”, stoji u objavi.

Foto: Nikola Brboleza / CROPIX

 

Podsjetimo, Marko Perković Thompson vratio se koncertima nakon dvije godine pauze, a koliko je to bitno za hrvatsku glazbenu scenu objasnio je Neno Ninčević, koji je napisao stihove njegov aktualni hit “Ako ne znaš šta je bilo”.

“Strahovito je važan zato što se napokon stvara ravnoteža. Znači, mi nemamo nikakav problem što netko puni dvorane, neka ih puni i neka to sluša tko god želi s mojim blagoslovom, ali je li normalno da hrvatska glazba u našoj zemlji, koja je bila domicilna glazba u regiji, ostane u zapećku, pa nije normalno”, rekao je Ninčević.

A mi smo i Vas u našoj anketi pitali Kako komentirate izjavu političkog analitičara Žarka Puhovskog da je “Marko Perković Thompson  poglavica svih hrvatskih kukavica, i to je domobranski sindrom koji se dogodio, ne ustaški. Što kaže domobran? Ustaše su malo pretjerale, ali treba ih razumjeti, pa ipak su to naši dečki”.

Reakcije su poprilično žestoke, a većina je stala u obranu pjevača pojedini si žestoko reagirali prema analitičaru. “Pitanje je ,kakav je Puhovski politički analitičar”, piše u jednom komentaru, “Svoju mržnju prema Hrvatime on više nekrije”, piše drugi a druge nećemo prenositi jer su pomalo i neugodni.

“U svakom slučaju Marko i ekipa stvore pozitivan nacionalni naboj i za 90% Hrvata isto ima pozitivan prolaz Onih 10% su toliko glasni i jaki na kritici,  dostupni su u mnogim medijima, prozivaju , kritiziraju. Nek naš Marko nama pjeva i nek se vijore Hrvatske zastave. a kome smeta taj nek sluša Prijovićku, Brenu, Matiće, Eru Ojdanića, Draganu.Cecu.i.t d.”

No ima i onih koji na sve gledaju malo drugačije.

 

” Sve će se vidjeti 01.01.2025. godine kad se bude moralo otići na služenje vojnog roka, koliko će ih iz ove mase otići u vojsku…tada će se vidjeti tuga hrvatske.. upravo je AP njega izvadio iz smeča za potrebe vojnog roka…” piše u jednom komentaru.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI