Plenković se ponovno okrznuo o Milanovića: ‘Nismo mi nabavljali Black Hawkove da služe kao taksi’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a, a nakon nje javnosti se obratio i predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković.

Plenković je otkrio kako su na rasporedu bile brojne teme, od rasta BDP-a, zaposlenosti. cijenu goriva i prijedlogu zakona o upravljanu zgradama.

Razgovarali su i paketu mjera za cijene energenata kako bi pojasnili režim od 1. listopada na dalje.

“Nitko ne zna ništa o špijunu”

Na navodno uhićenje hrvatskog špijuna u Beogradu, Plenković kaže kako oni nemaju nikakve informacije. “Veleposlanik ne zna ništa, SOA ne zna ništa, ministar ne zna ništa, tako da još uvijek tragamo za imenom i prezimenom”, rekao je.

Nacional je pisao da je predsjednik Zoran Milanović tražio od SOA-e da istraži odakle cure podaci o njegovom korištenju helikoptera koje završavaju u medijima. “Bitno je da nije Hrvatska nabavljala Black Hawkove da bi služili kao taksiji. Za to postoji režim kakav ja imam, i predsjednik Sabora i ne vidim da tako lakonski potežemo za sredstvima vojske”, dodao je.



O odnosima sa Srbijom kaže kako ne zna što oni žele s operacijom špijun. “Ono što me zametalo jest šikaniranje gospođe Vučković na granici. To je potpuno nepotrebno i diskriminirajuće i to je za svaku osudu”; naveo je i rekao da nema informaciju o nekakvom popisu Hrvata koje bi se trebalo ispitivati na granici.

Afera ‘U ime oca‘ se nastavlja, Bujanec raskrinkao Ćipu: ‘Ništa ne manipuliram, tu je i snimka s Pupovcem’

O napadima na strane radnike

Pohvalio šefa SOA-e i napomenuo da mu predsjednik nije htio produžiti mandat, a onda mu je dao danas odlikovanje.

Ponovio je što je sve Vlada učinila po pitanju energetske krize. “Nakon ovoliko subvencija građanima i gospodarstvu čudno mi je sada kada cijela Europa izlazi iz paketa mjera neki zazivaju još. Tek kada se maknu mjere građani će vidjeti što je Vlada radila za njih”, rekao je Plenković.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI