PRIVEDENI SUDAC PUCA OD SKANDALA: Bio je pod zaštitom kolega

Ilustracija

Velika racija koja se jutros odvila na zagrebačkom Trgovačkom sudu rezultirala je privođenjem suca Mihaela Kovačevića, kojega se sumnjiči za malverzacije, a akcijom je kako se saznaje obuhvaćeno nekoliko stečajnih upravitelja koji su novac stečajnih dužnosnika u dogovoru sa sucem prebacivali na tvrtke s kojima su bili povezani, a u nekim slučajevima sumnja se i u to da su tvrtke bile u njihovom vlasništvui te da su dužnici oštećeni za 30 milijuna kuna.

Kovačić je sam u travnju prošle godine zatražio razriješenje, no i mimo toga od ranije je poznat javnosti s naslovnica crne kronike.

Naime, ovog suca koji na posao u Zagrebu dolazi iz Siska policija je svojedobno kazneno prijavila radi nedozvoljenog posjedovanja oružja. Tada je također i prekršajno prijavljen zbog pucanja u dvorištu vlastite vikendice u Gornjoj Gračenici kod Popovače.

Sumnjalo se da su njegovi kolege sa sisačkog Županijskog suda pokušali zaštiti kolegu, i to nakon što je policija po izlasku na teren gdje ga je legitimirala potvrdila kako je jedan od sučevih pištolja ilegalan. Dežurni sudac istrage Županijskog suda u Sisku tada je odbio policiji izdati nalog za pretragu sučeve vikendice, auta i stana pa je ostalo neistraženo posjeduje li dodanto ilegalno oružje. Inače, radi se o strastvenom lovcu koji je policiji naknadno predao četiri puške, revolver i streljivo registrirane na svoje ime.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI