Hvarani opet prosvjedovali ispred bara: Josipu Ćurkoviću određen jednomjesečni istražni zatvor

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Hvarani su se okupili i sinoć ispred Carpe Diema u Hvaru, kako bi zatražili odlazak suvlasnika bara Josipa Ćurkovića Ćosa, a uz prosvjednike čule su se i brodske sirene.

I za danas je najavljen veliki prosvjedni skup protiv nasilja na istom mjestu, neslužbeno doznaje HRT. Jurica Tomičić-Kapetan iz Ceha ugostitelja grada Hvara, rekao je da nikome nije drago da se ovakvo nasilje događa te da su se zato spontano okupili u nedjelju.

“Samim tim što je to napravio njegov susjed kojemu je smetala njegova muzika tu večer. Što nama već 20 godina ne smeta muzika iz “Carpe Diema” koja se u svako doba noći može čuti? To nije lijepo što se dogodilo. Što će napraviti institucije grada, to ja ne znam, ali moramo zaštititi jedni druge”, rekao je Tomičić-Kapetan.

Carpe Diem. Foto: Damjan Tadic / CROPIX

‘Hvarani nikada nisu bili agresivni’

Kuhar Dinko Petričević, poznatiji kao ribar Mijo, zahvalio se svima na potpori, dok je Ivan Gospodnetić uvjeren sa je bila riječ o pokušaju ubojstva, drago mu je zbog prosvjeda Hvarana i napominje da – Hvarani nikada nisu bili agresivni. “Držali su nas zaštitari. Mi nismo mogli ništa, lupao je bocama”, rekao je, među ostalim, Gospodnetić opisiujući što se dogodilo prekjučer.

Sudac istrage na splitskom Županijskom sudu odredio je sinoć jednomjesečni istražni zatvor za Ćurkovića, osumnjičenog da je u subotu napao vlasnika hvarskog restorana Gariful Ivana Gospodnetića i njegovog kuhara.



Napadnuti vlasnik restorana u Hvaru: ‘Prijetnje i dan danas dobivamo, vjerujem u pravnu državu’

Okrivljenik je priznao sve svoje postupke prilikom napada na Gospodnetića

Okrivljeniku je na ročištu određen istražni zatvor samo zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, rekao je sudac Vladimir Živaljić, napomenuvši da je Općinsko državno odvjetništvo predlagalo istražni zatvor i zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

“Prihvatio sam jedan od dva prijedloga jer je okrivljenik na ročištu priznao sve svoje postupke prilikom napada na Gospodnetića, a osim toga i kamera je snimila napad, tako da okrivljenik nema razloga utjecati na svjedoke”, objasnio je Živaljić donošenje odluke.

Okrivljeni i njegova obrana mogu se u roku od tri dana žaliti na odluku o jednomjesečnom boravku okrivljenika u zatvoru, ali isto pravo ima i tužiteljstvo ako je eventualno nezadovoljno što nisu prihvaćena oba prijedloga. “Po isteku trodnevnog roka za žalbu Sudsko vijeće će donijeti odluku u vezi s ovim slučajem”, poručio je dežurni sudac istrage.

Susjedni klub se ispričao zbog nasilnog incidenta u Hvaru: Porukom se javio i napadnuti Mijo

Facebook Comments

Loading...
DIJELI