Indija gomila vojsku na granici s Kinom

screenshot

Granični spor između dviju zemalja izbio je u lipnju kada je Indija na to strateško područje poslala vojsku da spriječi kineske vojnike u gradnji ceste

Indija je pojačala svoju vojnu prisutnost duž granice s Kinom, na sjeveroistoku, dok granični spor na strateški važnoj himalajskoj visoravni pojačava napetost između dviju zemalja, rekao je u petak indijski dužnosnik a prenose mediji.

“Povećan je broj vojnika duž granice s Kinom, u sektorima (indijskih država) Sikkima i Arunachala”, rekao je dužnosnik indijske vlade, a prenosi agencija PTI.

Povišen je i stupanj pripravnosti vojnika, rekao je taj dužnosnik kojega se ime ne navodi. No, rekao je, Indija nije povećala broj vojnika na tromeđi s Kinom i s Butanom, gdje oko 350 indijskih i kineskih vojnika gotovo sedam tjedana drži položaje u napetom ozračju.

Granični spor između dviju zemalja izbio je u lipnju kada je Indija na to strateško područje, na koje pravo polažu Kina i Butan, poslala vojsku da spriječi kineske vojnike u gradnji ceste. Napetost je porasla kada je Indija, saveznica Butana, rasporedila svoje oružane snage, na što je Kina uzvratila povećanjem broja svojih vojnika na tom području koje smatra svojim i traži povlačenje indijske vojske.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI