ISKOPANE ŽIVOTINJSKE OČI STIGLE U VELEPOSLANSTVO! Sigurnosne službe na nogama zbog krvave pošiljke u planiranoj ruskoj kampanji terora

Foto: Guliver Image /Kremlin Pool

Kako navodi španjolski policija, zaplijenjena su tri nova paketa u kojima se nalaze životinjske oči poslana ukrajinskim veleposlanstvima u Španjolskoj, nekoliko dana nakon eksplozije pisma-bombe u ukrajinskom veleposlanstvu u toj zemlji.

“Sigurnosne i poštanska služba otkrile su jutros i zaplijenile tri sumnjiva pisma naslovljena na ukrajinsko veleposlanstvo u Madridu i na konzulate u Barceloni i Malagi”, rekao je izvor te dodao da u omotnicama nije bila eksplozivna tvar, već životinjske oči.

Izvor je također kazao kako “su pošiljke izgledom podsjećale na one koje su u petak primili ukrajinsko veleposlanstvo u Madridu te drugi konzulati i veleposlanstva u drugim europskim gradovima”.

Podsjetimo, u petak je glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova rekao da je nekoliko ukrajinskih diplomatskih predstavništava u Europi, među kojima i veleposlanstvo u Zagrebu, primilo krvave omotnice sa životinjskim očima. Kijev je tada osudio planiranu kampanju terora koju provodi Moskva.

U srijedu je pismo bomba eksplodiralo i lakše ozlijedilo zaposlenika ukrajinskog veleposlanstva u Madridu.



Nakon eksplozije pisma španjolske vlasti su izvijestile da su zaplijenile druga slična pisma poslana španjolskom premijeru i njegovu ministru obrane te američkom veleposlanstvu i tvornici oružja koja proizvodi minobacače koje je Madrid dao Kijevu na početku ruske invazije.

Po prvim rezultatima istrage, pisma bombe poslana su iz Španjolske, rekao je u četvrtak španjolski državni tajnik za sigurnost Rafael Perez. Španjolsko pravosuđe vodi istragu za terorizam. Lani su nekoliko španjolskih političkih čelnika bila upućena pisma s mecima automatske puške, pa tako i ministru unutarnjih poslova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI