Ispred vikendice: HDZ-ov gradonačelnik pretukao vojnika pa izrazio žaljenje zbog toga

Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix

U sitne sate u noći sa subote na nedjelju ispred vikendice u Orehovcu došlo je do verbalnog i tjelesnog sukoba dvojice muškaraca starosti 45 i 52 godine.

Doznalo se kako je u tučnjavi sudjelovao Siniša Jenkač, HDZ-ov gradonačelnik Novog Marofa, koji je ozlijedio vojnika, objavila je policija.

Vojnik je potom završio u bolnici, izvijestila je policija, dok je 45-godišnjak nakon incidenta otišao s mjesta događaja te se za njim tragalo.

Posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

No, policija ga je brzo pronašla te je u ponedjeljak ispitan u Policijskoj postaji Novi Marof “zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavka 1. Kaznenog zakona u svezi članka 34. Kaznenog zakon”.

Teška prometna nesreća: Sudarili se automobil i motokultivator, putnica preminula u bolnici



Javili su i kako će po dovršetku kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske postaje Novi Marof podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Jenkač je za Jutarnji list potvrdio da je sudjelovao u tučnjavi.

“Mogu potvrditi da sam u spomenuto vrijeme, na spomenutoj lokaciji sudjelovao u incidentu te ovim putem izražavam žaljenje što sam u navedenom sudjelovao. Budući da je istraga u tijeku, ne smijem komentirati i iznositi detalje. Voljan sam dati komentar na cjelokupni događaj kada istraga i cjelokupni proces službeno završe. Tada ću komentirati sve okolnosti događaja”, rekao je gradonačelnik.

On se 20 godina aktivno bavio karateom i nositelj je crnog pojasa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI