Istru pogodilo nevrijeme s krupnom tučom: Prolom oblaka ličio na potop

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Prolom oblaka je pogodio središnju Istru te kod Limskog kanala, a u Pazinu su ulice poplavljene, dok je ponegdje bilo i tuče. Iako nije počinjena veća materijalna šteta, intervenirati su morali i vatrogasci.

Županijski centar 112 Pazin primio je od 15,20 sati 20-ak dojava građana o posljedicama grmljavinskog nevremena praćenog obilnijom kišom i tučom budući da je na području pazinštine u kratko vrijeme palo više od 60 milimetara kiše, a u jednom trenutku padala je i tuča.

Problema u prometu nije bilo, a jedino je na Istarskom ipsilonu kod mjesta Medaki u jednom trenutku zbog poplave bio kratki zastoj u prometu, ali se situacija vrlo brzo normalizirala. Snažno nevrijeme je danas oko 16 sati i 30 minuta zahvatilo i područje Vrgorca i vrgorske krajine, a jaka kiša i tuča pala je i kod Bjelovara.

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Prognoza za sutra

Hrvatska će sutra uživati u pretežno sunčanom vremenu duž obale, dok će u unutrašnjosti zemlje biti oblačnije s mogućim povremenim pljuskovima u poslijepodnevnim satima.

Vjetar na kopnu će biti slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni, dok će na Jadranu umjerena do jaka bura popodne oslabiti i okrenuti na sjeverozapadnjak, predviđa Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).



Jutarnja temperatura zraka kretat će se između 17 i 22°C u unutrašnjosti, dok će uz obalu biti između 22 i 27°C, a najviša dnevna temperatura će se kretati od 29 do 34°C, ovisno o lokaciji.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI