Jandroković doživio novi udarac nakon poraza od Španjolske: Jedan detalj leta u Berlin je sporan

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića putovanje na utakmicu Hrvatske i Španjolske u Berlin mogli skupo stajati. Naime, na Europsko prvenstvo Jandroković odlučio putovati državnim zrakoplovom, a na letu se našlo zanimljivo društvo.

Protiv njega je otvoren predmet jer je sa sobom poveo sina, potvrdili su za N1 iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

“Informacije o odlasku predsjednika Sabora i njegovog sina državnim avionom na nogometno prvenstvo doznali smo iz medija, a dobili smo i više upita novinara, te smo nakon toga odlučili otvoriti predmet”, rekla je glasnogovornica Povjerenstva Mia Jurinić.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Na pitanje što je s ostalim političarima koji su koristili državni zrakoplov za odlazak na utakmicu, iz Povjerenstva za isti portal kažu da se slučaj uvijek može proširiti ako se utvrde dodatne okolnosti tijekom postupka.

Jandroković, sin i svita ministara na utakmici u Njemačkoj

U petak je, podsjetimo, objavljeno da će na poziv Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina, predsjednik Hrvatskoga sabora prisustvovati utakmici prvog kola Europskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Španjolske.



Ispred vikendice: HDZ-ov gradonačelnik pretukao vojnika pa izrazio žaljenje zbog toga

Na utakmicu će putovati i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministar turizma i sporta Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak te predstojnik Ureda predsjednika Hrvatskog sabora Tomislav Šimičević, tada je najavljeno.

Uz Jandrokovića, dodali su, na utakmicu ide i njegov mlađi sin. Na kasnijim utakmicama očekuju se i viši državni dužnosnici pa če tako predsjednik Zoran Milanović putovati na utakmicu s Italijom, a bit će zanimljivo pratiti u kojoj će fazi natjecanja Vatrene uživo podržati premijer Andrej Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI