Jandroković objasnio zašto je vodio sina u Berlin: ‘Postupio sam identično onome što je bila praksa na SP-u u Kataru 2022.’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Protiv predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića u ponedjeljak je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet jer je na utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije u Berlin, na koju je putovao Vladinim zrakoplovom, poveo i sina.

Na početku je rekao kako ne misli nikoga napadati niti se braniti, već da će iznijeti činjenice.

Istaknuo je da je nakon odluke krenuo “medijski hype” gdje se nije imao prilike očitovati.

‘Postupao sam identično onome što je bila praksa u Kataru’

“Stvoren je jedan dojam u startu da sam napravio nešto što do sada nije bila praksa, što nije u skladu s pravilima, i praktički već u popodnevnim, večernjim satima stvoren je dojam o mojoj krivnji”, rekao je Jandroković.

Plenković komentirao svoju izjavu: ‘Ne znam tko je to pustio van, ali stojim iza svega što sam rekao’



Naglasio je kako je postupao identično onome što je bila praksa na SP-u u Kataru 2022.

Napomenuo je kako je dobio službeni poziv predsjednika UEFA-e da nazoči utakmicama EP-a. Taj su poziv dobili i predsjednik Republike i Vlade.

Jandroković je rekao kako je protokol Vlade dobio informaciju da je osam mjesta u prostoru UEFA-e namijenjeno izaslanstvu RH.

Osim toga, napomenuo je kako se u razdoblju od Franje Tuđmana do Andreja Plenkovića svaki put na takva događanja išlo i službenim avionom.

“Dakle, nema nikakve iznimke niti je ovo moje postupanje odudaralo od bilo čega što se događalo svih ovih 30-ak godina”, zaključio je Jandroković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI