KARAMARKO UDARA IZ SVIH ORUŽJA: ‘Sad su svi protiv Rusije, a jednu stvar zaboravljaju, treba spomenuti elitu debelih bankovnih računa i ruskih novčanika’

D. Pongračić/CROPIX)

Bivši šef HDZ-a Tomislav Karamarko na Facebooku je objavio status u kojem komentira antirusko raspoloženje u politici Europske unije i Hrvatske.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“U posljednje vrijeme svjedoci smo javnih lamentiranja o ruskim, neruskim i inim interesima te onima koji ih artikuliraju i zastupaju. Sve u svjetlu brutalne i krvave ruske agresije na Ukrajinu. Generala nakon bitke kao gljiva poslije kiše. To je Hrvatska. Eterom lete optužbe i etikete. Svi su protiv Rusa. Tko prvi opali šljagu nekom Rusu ili rusofilu, postaje veliki Europejac”, piše Karamarko.

Kaže da on nikad nije bio impresioniran ruskom politikom ni Europskom zajednicom kao “talionicom naroda”.

“No tom i takvom Europskom zajednicom dominirale su Njemačka i Francuska. I tu se suočavamo s tragičnom zabludom našeg religijskog odnosa prema Njemačkoj kao ključnom savezniku Hrvatske. Jer Njemačka je bila u bratsko-interesnim odnosima s Rusijom (North stream)”, piše Karamarko.



“Slobodno možemo reći da je sljedbenički odnos prema Angeli Merkel bio zapravo rusofilska politika briselske dekoracije. Politika koja je Europsku zajednicu bacila na koljena. Protivnici čvršće suradnje s Amerikom, kroz izgradnju LNG-a i eksploatacije hrvatskih energetskih potencijala, bili su i jesu u službi Rusije i njenog energetskog monopolističkog statusa u EU i Hrvatskoj”, piše.

“Quo vadis Croatia?”

Tvrdi i da se za rušenje vlade Tima Oreškovića nisu birala sredstva.

“Kad se rušila naša pronatoovske, ali i suverenistička politika 2016. godine, nisu se birala sredstva. ‘Držite lopova’ bila je dominantna egida. Mnoge korisne budale, koje i danas slušamo, sudjelovale su u tome, kao i karijeristi bez sadržaja i emotivnog odnosa prema Hrvatskoj”, napisao je i dodao: “A zašto ne spomenuti i novonastalu kapitalističku elitu debelih bankovnih računa i ruskih novčanika. Quo vadis Croatia?”

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI