Kim Jong-un upozorava: ‘Više nego ikada prije, došlo je vrijeme da budemo spremni za rat’

Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File

Za vrijeme boravka na vojnom sveučilištu nazvanom po njegovom ocu “Kim Jong-il”, sjevernokorejski vođa Kim Jong-un rekao je da je zbog nestabilne geopolitičke situacije koja okružuje zemlju, došlo vrijeme da ona bude spremna za rat više nego ikada prije, objavila je državna novinska agencija KCNA.

Podsjetimo, Sjeverna Koreja je u posljednjih nekoliko godina podignula razinu naoružanja te uspostavila bliske vojne i političke veze s Rusijom. Navodno joj pomaže u ratu protiv Ukrajine dok zauzvrat dobiva pomoć Rusije u strateškim vojnim projektima.

“Ako se neprijatelj odluči za vojni sukob sa Sjevernom Korejom, ona će mu bez oklijevanja zadati smrtni udarac svim sredstvima”, citirala je KCNA Kim Jong-una u razgovoru sa studentima i profesorima na vojnom sveučilištu “Kim Jong-il”.

Optužili Južnu Koreju i SAD

Sjevernokorejski lider je istaknuo kako je sada “vrijeme da zemlja bude potpuno spremna za rat, više nego ikada prije”.

Kim Jong Un opet prijeti: ‘Upotrijebit ćemo svu silu budemo li napadnuti’



Inače, ranije ovog mjeseca, Kim Jong-un je nadgledao probno lansiranje nove hipersonične balističke rakete srednjeg dometa koja koristi kruto gorivo.

Južnu Koreju, kao i Sjedinjene Američke Države, Sjeverna je Koreja optužila za provociranje i podizanje vojnih tenzija, s obzirom da su dvije zemlje posljednjih mjeseci izvele nekoliko zajedničkih vojnih vježbi većeg intenziteta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI