Mario Radić odgovara na optužbe Penave i ne ostaje dužan: ‘Volio bih da stišaju strasti, jer je gotovo’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Mario Radić, kandidat Domovinskog pokreta za predsjednika stranke na unutarstranačkim izborima osvrnuo se na nedavne optužbe i komentare Ivana Penave, ističući svoju ulogu u Domovinskom ratu i odbacujući insinuacije o svojoj povezanosti s “dubokom državom”. “Naravno da sam bio u Hrvatskoj vojsci, od rujna sam bio dragovoljac Domovinskog rata za što imam na stotine svjedoka i to je potpuno neupitno. Također, dostavio sam potvrde za to te pozivam kolegu Penavu da pošalje svoje kako bismo vidjeli di je tko bio!” uvodno je kazao Radić.

Radić naglašava kako je pohađao zrakoplovnu školu zajedno s mnogim kolegama od Mirka Vukušića do Marka Radoša te je pozvao da osude sve pilote i tehničare koji su skupa s njim prešli u Hrvatsku vojsku kada je to tako veliki krimen. Osvrnuo se i na Penavine navode kako je poslan od strane duboke države kako bi ‘razmontirao Domovinski pokret’, desniju stranku od HDZ-a iz Vlade.

“Tko gubi ima pravo da se ljuti i očito taj koji gubi izmišlja sve luđe i luđe priče. Kod nas u Hrvatskoj kad se kaže ‘duboka država’, pomisli se na Vladimira Šeksa i takve neke likove, ali bolje da ih ne spominjemo nije sigurno mene Vladimir Šeks pomilovao devedesetih godina, ali zato Penava to veoma dobro zna!’’, poručio je Radić na N1.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Prema Radiću jedna od najluđih priča jest optuživanje njega za rušenje Domovinskog pokreta koji je osnovao i za koji je napravio sve, što govori o nezrelosti ljudi koji s druge strane pričaju raznorazne priče. Penavu je optužio  da njegov životni put nije baš najbolji.

“Možda ga je netko prebrzo za ručicu doveo u školu na mjesto nastavnika, pa ravnatelja, zatim gradonačelnika HDZ-a, a potom i u Domovinski pokret. Zna se tko ga je doveo u Domovinski pokret, skupili smo sve, pričali s njim o tome da dođe kod nas jer smo mislili da nema smisla više da bude Nezavisna lista Ivan Penava, a to isto puno govori o njemu kao kandidatu. Očito je da ima pričuvni položaj jer još uvijek postoji stranka Nezavisna lista Ivan Penava i sve ove metode i svu svoju raskoš talenta treba pokazati u svojoj stranci, a ja ću mu to omogućiti 31. kolovoza!’’, odlučan je bio Radić te dodao kako nikad nikoga nije izbacio iz stranke pa tako neće ni Penavu kad pobijedi na unutarstranačkim izborima.



Radić ističe kako je čudno kako Penava nije ugasio stranku kao i da je predsjednik Nezavisne liste Ivan Penava također predsjednik županijske organizacije DP-a Vukovarsko-srijemske županije što su, tvrdi Radić, priče van svake pameti te je istakao svoju predanost Domovinskom pokretu, naglašavajući da nikada ne bi napustio stranku bez obzira na ishod unutarstranačkih izbora.

“Volio bih da malo stišaju strasti i bit će sve u redu jer i tako znaju da je sve gotovo. Majka i otac nikad ne napuštaju svoje dijete kakvo god da je dijete te se scenarij u kojem gubim ne može dogoditi! To zna i Ivan Penava, a što dokazuje njegova današnja tiskovna i sve njegove izjave koje pokazuju jednu gubitničku atmosferu zato ga pozivam da smiri strasti, sve će biti u redu’’, rezolutan i odlučan je bio Radić.

Kreću velika oporbena preslagivanja: Evo što se planiraju raditi kako bi došli na vlast

‘Kada je vidio da je sve loše napravio, Penava prebacuje odgovornost na druge’

Na upit ima li razloga za brigu oko podrške Vladi Andreja Plenkovića, Radić je podsjetio kako je jedno vrijeme sudjelovao u procesu pregovaranja do trenutka u kojem Penava za prvu točku pregovora zahtjeva HDZ-ovu podršku njemu za gradonačelnika Vukovara.

“Tu sam vidio da od toga nema ništa – mi pričamo o državnim politikama, o ministarstvima, o vođenju države, a Penava se vraća ponovno u mišju rupu na početne pozicije i postavke. Nisam sudjelovao u imenovanju tajnika, ja sam isto kao i mnogi drugi saznavao o imenovanju putem medija tako da ćemo morati napraviti reviziju i vidjet može li to tako ili ne. Svi znaju da sam čovjek koji drži do svoje riječi, koji zna pregovarati, koji će sjest i ponovno pričat o stvarima koje su možda nespretno napravljene, ali krivica Plenkovića gotovo je minorna u odnosu na Penavu’’, poručio je te dodao kako je Penava preuzeo apsolutnu odgovornost u svoje ruke i sad kad je uočio da je sve loše napravio, pokušava prebaciti odgovornost na druge ljude.

Ističe kako je ovaj izborni proces u punom smislu te riječi podsjetio na razbojnički prepad te je poslao poruku svim ljudima kojima aktualni predsjednik DP-a obećava razno-razne funkcije:  ”Gospodin Penava, izašao je iz Dalmacije obećavši pet državnih tajnika, nekih članova uprava… G. Penava sve što je do sad postavio, postavio je na mandatima nas koji se ne slažemo s njegovim politikama tako da on što je postavljao, postavljao je!”, kazao je Radić.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

‘Gospodine Penava, kažite koliko se smije uzimati i pokušajte i to ispregovarati u Banskim dvorima’

Radić odbacuje optužbe o ucjenjivanju i poziva Penavu da jasno iznese svoje tvrdnje, naglašavajući važnost odgovornosti i transparentnosti te ga poziva da prestane s iznošenjem neprovjerenih informacija i da se fokusira na konstruktivan dijalog unutar stranke.

”Naravno da nije istina, neka imenom i prezimenom kaže tko ga je pokušao ucijeniti, ja nemam ništa protiv! Brat me obavijestio o toj cijeloj situaciji unazad mjesec ili dva te sam poduzeo neke radnje. Kao jedan od najvećih donatora, razgovarao sam s ostalim donatorima centra i Penavina izjava kako nema veze ako je uzeo novce i da to jedan Hrvat ne bi trebao raditi stranačkom kolegi su skandalozne izjave kakve još nisam imao prilike čuti u eteru!”, poručio je Radić i dodao:

”Pročitao sam kazneni zakon tamo piše da je svatko tko zna za kazneno djelo, isto dužan prijaviti, ali očito je ovo nekakav novi članak pa eto, g. Penava, kažite nam koliko se smije uzimati? 500 eura, 800 eura, 1000 eura pa neka pokuša ispregovarati da se taj članak doda u Banskim dvorima pošto vidim kako ga gorljivo brani. Pred zakonom smo svi isti, ne postoji nikad ni jedan građanin koji može bit jednak ili jednakiji!”, jasan je bio Radić.

Zaključno, na upit je li zabrinut i hoće li se sakriti u mišju rupu nakon najave Ivana Penave kako će razotkrivati još mnogo stvari o njemu, Radić sarkastično i uz podsmijeh odgovara te ga je pozvao da odmah otkrije sve bajke ovog svijeta kojih se, tvrdi Radić, već naslušao.

”G. Penavi bolje je da se pokrije po ušima i šuti budući su stvari koje se vrte oko njega i suradnika vrlo suspektne. Pozivam ga da odmah otkrije sve, neka ispriča sve bajke ovog svijeta, već sam se naslušao tih bajki da nisam bio ’93. u Hrvatskoj, bio sam eskim neki, čini mi se, ne znam gdje pa se tako svakim danom te laži smanjuju i smanjuju zato ga pozivam da smiri strasti. On dobro zna da je ovo već gotovo i nema smisla – sačuvajmo Domovinski pokret – bit će mjesta i za njega!”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI