‘MEHANIZAM DUBOKE DRŽAVE NA DJELU!’ U oporbi ključa zbog Hrelje i HDZ-a: Grbin mu žestoko odbrusio!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Burne reakcije nižu se iz oporbenih redova nakon što je postalo jasno da se predstavnik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja odlučio prikloniti HDZ-u i podržati njihovu većinu u parlamentu čime je osigurao mir aktualnoj Vladi premijera Andreja Plenkovića

Na društvenim mrežama slijedom toga reagirao je Igor Peternel iz Domovinskog pokreta tvrdeći da je premijer Andrej Plenković iz ‘sefa izvadio svoj prvi žeton’. No, Peternel je uvjeren da ih ima još koliko treba budući da je Klub SDP-a uvijek nepresušni izvor istih.

”Silvano Hrelja! Tko je uopće taj čovjek? Što i koga on predstavlja? S nepunih pedeset već je vodio stranku penzionera. Sam na izbornom tržištu ne vrijedi ni 50 glasova i uopće nema moralni problem s činjenicom da podržava Plenkovića iako se u Sabor prošvercao na listi opozicijske stranke čiji su birači glasajući za tu listu glasali za sve na ovome svijetu osim za to da Plenković bude premijer”, smatra Peternel koji ljude poput Hrelje naziva robom koju ovaj sustav namjerno proizvodi.

”Oni postoje da bi bili obrambeni mehanizam “duboke države” od eventualne neplanirane ugroze poput novih stranaka. Ovakav nakaradni izborni zakon postoji isključivo zato da bi frizirao narodnu volju i u parlament ubacio nekoliko “Hrelja” koji će uvijek spasiti vlast sistema duboke države!

Izbori su samo performans kojim se regulira koji će glumci biti glavne, a koji sporedne uloge u pojedinoj sezoni uvijek iste predstave! I u principu su po sadašnjem izbornom zakonu potpuno irelevantni”, ocijenio je oštro Igor Peternel.



Prvi čovjek oporbe i šef SDP-a Peđa Grbin, na društvenim je mrežama bio znatno kraći od Peternela, no vrlo je koncizno sažeo ono što se dogodilo u Saboru.

”Danas je Vlada dobila prvi žetončić kojeg bismo mogli imenovati kao Hreljtončić. Očito je da se koruptivne metode HDZ-a i Plenkovića nastavljaju i dalje”, rekao je Grbin, a njegovo stajalište po svemu sudeći dijeli i saborska zastupnica Centra Dalija Orešković koja se također oglasilla putem društvenih mreža. ”Nadala sam se da će ovaj saziv Hrvatskog sabora biti bolji. Ali dok je HDZ-a, bit će i žetona”, zaključila je Orešković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI