Milanović uzvratio Plenkoviću: ‘Ni danas nije odolio divljati i pričati gluposti’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Predsjednik RH Zoran Milanović sa suprugom je došao na izborno mjesto, pa potom komentirao izjavu Andreja Plenkovića, koji je prvi prekršio pravilo izborne šutnje.

“Imate premijera koji ni danas nije odolio divljati i pričati gluposti o kršenju ustava, poštivanju zakona. Za pješački da, ali krivični zakon ne. Sam se ogradio od svih i iskopao kanalčinu”, rekao je predsjednik Milanović o Plenkoviću i dodao da HDZ motivira ljude da ostanu doma, osim onih koji za njih glasaju.

“Drago mi je doći ovdje, oba sina su mi išla ovdje, i ja se vraćam u svoju osnovnu školu, dolazim biciklom”, komentirao je Milanović i dodao kako “očekujem razgovore i dogovore sa svima koji ne žele da se pljačka i krade”.

‘Podržavam rezoluciju o Srebrenici i ulazak Kosova u UN’

“Kad imaš posla s nasilnicima i divljacima koji zlorabe svoju funkciju, onda se ponašaš ovako, mora se na mišiće, a i to znam. Mahnitanja AP-a posljednjih dana su fascinantna”, poručio je predsjednik Milanović u svom stilu i dodao da “divljački vrijeđati zastupnike, govoriti im da su smeće, toga nije bilo nikad”.

“Oni će dobiti puno glasova, ali sam siguran da će slobodna Hrvatska dobiti više”, kaže predsjednik Milanović, a o Plenkovićevom HDZ-u je kazao da su “bez ideologije i vjere”.



Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

“Vidjeli ste jučer Plenkovića kako se grli s Vučićem, s druge strane Dodik”, naglasio je Milanović i napomenuo kako njemu Plenković i njegovi ministri s druge strane zamjeraju kad se sastane s Dodikom za što je ocijenio da je gore od licemjerstva. “Podržavam rezoluciju o Srebrenici i ulazak Kosova u UN”, zaključio je Zoran Milanović.

Tomašević prvi izašao na biralište sa suprugom: Benčić i Željka Markić gotovo se mimoišle

Andrej Plenković je, podsjećamo, poslije izlaska na biralište izjavio kako se nada “da će građani glasati za Hrvatsku u kojoj se poštuje Ustav i ustavni red, za Hrvatsku koja pripada zapadnom i transatlantskom demokratskom krugu”. “Pozivamo da se Hrvatska vodi ozbiljno i pouzdano i da se Hrvatska vodi sigurno…Mi poštujemo Ustav”, dodao je Plenković.

Stigli prvi prigovori birača DIP-u: Anketari gotovo vire u njihove glasačke listiće

Također je istaknuo da “što se tiče regionalne stabilnosti, mi smo uvijek pokazivali vodstvo”. “Mi smo ostvarili svoje strateške ciljeve, ušli smo u NATO, EU, eurozonu i Schengen, ostaje zaokružiti to članstvom u OECD-u. Pomažemo i Bosni i Hercegovini, radi Hrvata koji su tamo konstitutivan narod, ali želimo razvijati odnose sa svim susjedima”, naveo je premijer Andrej Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI