Mlinarić nije okolišao i odmah je jasno poručio: ‘Samo je jedan uvjet da podržimo Gavrana’

Foto: Nera Simic / CROPIX

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe otkrio je o čemu je njegova stranka raspravljati na sjednici Predsjedništva.

“Vjerojatno će se govoriti o državnim tajnicima jer još uvijek nisu imenovani u sva ministarstva. Govorit ćemo o imenima za pojedine resore”, rekao je te odgovorio na pitanje imaju li u stranci dovoljno kandidata za te pozicije.

“Imamo 11.500 članova, od doktora znanosti do radnika. Imamo problema pronaći sve uloge za njih, kadra imamo, vjerujte. Iza sebe imaju djela i pokazat će kroz četiri godine što sve mogu”, istaknuo je te dodao kako je njihova pozicija bitno drugačija od Mostove. “Oni imaju nekih 450 članova, nije to ista usporedba.”

Naglasio je da u odnosima s HDZ-om nema nikakvih problema i da je jedini uvjet DP-a bilo da SDSS ne može biti vlasti. “To smo tražili, na tome inzistirali i nastavit ćemo.” Jedna od tema na Predsjedništvu bit će i potencijalni kandidati za Ustavni sud.

Benčić otkrila plan za Pantovčak pa osula paljbu na HDZ: ‘Tim potezom bi najavili da odustaju’



Sve je još otvoreno

“Nije nam prioritet da se radi o članu DP-a, može biti i neovisni stručnjak. Nije bitno da je netko dobar ako je stranački čovjek. Bitno je da bude kadar koji može provesti politiku DP-a. To vrijedi i za državne tajnike. Takvi će biti postavljeni u ministarstvo, bilo koje”, kazao je Mlinarić.

Tema koja brojne zanima je i koga će DP podržati ili kandidirati na predsjedničkim izborima. Za sad je kandidaturu objavio samo Zoran Milanović s kojim je DP uvijek imao korektne odnose.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

“Predsjedništvo i odbor će odlučiti idemo li s našim kandidatom ili ćemo podržati nekog neovisnog. Ako nam bude prihvatljiv po politici, podržat ćemo ga. Znači, ne smije biti član nijedne stranke”, rekao je za N1.

Na pitanje što misli o Miru Gavranu kao predsjedničkom kandidatu, odgovorio je:  “Poznajem ga, to je jedan veliki intelektualac i napravio je puno svojim radom. Kad bi se takvi više uključivali u politiku, imali bismo puno bolje društvo. Želim mu svu sreću ako se prijavi i ako izađe na izbore”, istaknuo je Stipo Mlinarić Ćipe pa pozdravio ideju da se povratnicima u Hrvatsku daju porezne olakšice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI