Muškarci ponovno molili na trgovima diljem zemlje: U Zagrebu Pernar provocira, a upala i policija

Foto: Cropix

Prva je subota u ožujku, a molitelji su i ovog mjeseca izašli na ulice i trgove hrvatskih gradova. Molitve se održavaju u jutarnjim satima s početkom, ovisno o gradu, između 8 i 11 sati, a jedina iznimka je Dubrovnik, gdje će javna molitva započeti u 14:00.

Iz Udruge Hrvatska za život na Facebooku su napisali da se moli za “domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda, za muškarce, da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu, za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja, za duše u čistilištu i za osobne nakane”.

Uz jake policijske snage na Trg su stigli i prosvjednici, a došao je i Ivan Pernar koji je odmah počeo s provokacijama.

Foto: Cropix
Foto: Cropix

Stigao i Fred

Među okupljenima primijećeni su i Fred Matić te Ivan Račan.

Više desetaka prosvjednika glasno bubnja, ali nešto dalje od molitelja. Prosvjednici imaju i nekoliko transparenata. Na jednom transparentu piše “Patrijarhat ubija”. Na njega je, pod noge policiji, legla jedna ženska osoba. Pjeva “Zeko i potočić”. Između ostalog, prosvjednici pjevaju pjesmice “Kad si sretan” te podrugljive katoličke pjesme.



Na drugoj strani, odvojeni policijom, nalaze se ostali prosvjednici koji kažu da nisu povezani s osobama koje leže na podu i bubnjari Drum n‘ bijes. Na njihovim transparentima piše: “Ne dirajte ni nas ni naša prava”, “Moja maternica, moja odluka”, “Rađat ću kad i ako želim”.

Prosvjednicima se pridružio eurozastupnik i član Predsjedništva SDP-a, Predrag Fred Matić uz saborskog zastupnika i člana SDP-a, Ivana Račana.

Sa svih strana oko molitelja okupljaju se i prolaznici koji također mole. Muškarci, koji su sudionici molitve, ograđeni su velikim plakatima koje, već standardno, drže žene i djeca.

Informacije o skupovima objavljuju se na portalu “Muževni budite”, gdje savjetuju svoje članove da mole za uspjeh javne molitve krunice od petka u 22 sata do subote u 10 sati i poste dan prije, uz upozorenje da ne daju izjave za “svjetovne medije” koji će ih, kažu, “ionako izokrenuti”.

Svake prve subote, mole se da muškarci postanu duhovni autoriteti u obitelji, za život u predbračnoj čistoći, čednost u odijevanju i ponašanju, kao i za obnovu katoličkih brakova.

Na popisu navode i ostale nakane molitve – poput prestanka pobačaja i otvorenost bračnih parova životu, za domovinu i obraćenje hrvatskog naroda uz prestanak bogopsovke, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja.

Uz Zagreb, krunicu će muškarci moliti, na vlastite nakane, i u Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, Vinkovcima, Virovitici i Zadru. ” Ovim putem upozoravamo molitelje da ne daju izjave za svjetovne medije koje će ionako izokrenuti, nego da na javnim mjestima molitve zagovaraju za naš narod i Crkvu. Ovaj miroljubiv i apolitičan događaj u Zagrebu organizira bratstvo ‘Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina’. Ograđujemo se i ovaj put od svih pojedinaca koji će namjerno ometati molitelje ili prolaznike ili isticati ideološki nepoželjna obilježja ili sudjelovati kao predstavnici udruga, a ne kao pojedinci”  stoji u najavi molitve krunice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI