Napadač HGSS-ovca propucao dok je bio u autu, drugog muškarca udario sjekirom po glavi

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Niti jedan od dvojice muškaraca koje je u sinoć u Kaštel Štafiliću iz vatrenog oružja propucao i napao sjekirama treći muškarac nisu životno ugroženi, doznaje se u utorak ujutro iz Kliničkog bolničkog centra Split.

Napadnuti 46-godišnjak, koji je pripadnik HGSS-a, ima teške tjelesne ozljede trbuha, desne strane prsišta i natkoljenice, dok je drugi muškarac (48), koji mu je pohitao pomoći nakon što je ustrijeljen, zadobio tešku tjelesnu ozljedu loma kostiju lubanje koja mu je nanesena sjekirom.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Naime, ubrzo nakon incidenta pojavila se video snimka dijela napada na kojoj se vidi da je pripadnik HGSS-a Kruno B. ozlijeđen i na podu dok mu prilazi čovjek koji mu želi pomoći, a u sljedećem trenutku dolazi do napada razjarenog bivšeg pomorca sjekirom, koji se u napadima osim dviju sjekira služio i pištoljem, pa onda njegovo svladavanje.

Incident se dogodio oko 19.30 sati u Kaštel Štafiliću kada je J.K. prvo propucao pripadnika HGSS-a, a kada je on od zadobivenih ozljeda pao na pod prišao mu je muškarac koji mu je pokušao pomoći, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Drama i makljaža u Kaštelima, dvije osobe završile u bolnici: Policija objavila detalje sukoba



U tom trenutku je s dvije sjekire do njih dotrčao napadač koji je pomagača s leđa udario sjekirom po glavi, a unatoč tome ranjeni muškarac je uspio na trenutak svladati napadača, te su mu u pomoć ubrzo priskočili Kaštelani koji su rastrojenog napadača nakon nekog vremena uspjeli svladati, pri čemu je zadobio ozljede nosa, i zadržati do dolaska policije.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Osobni automobil Suzuki SX4 propucan s više metaka, utvrdila je PU splitsko-dalmatinska tijekom očevida pa se, za sada, pretpostavlja da je incident izbio zbog parkiranja, ali policija rekonstrukcijom događaja to još mora ispitati, no kaštelanski napadač je policiji itekako poznat jer je prije 21 godinu izbo 18-godišnjaka koji mu je mokrio pored kuće, pri čemu je tad policija pronašla pušku M-48 te punjenje za ručni bacač i tromblonsku minu.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Kolima Hitne medicinske pomoći dvojica ozlijeđenih su prebačena u KBC Split, gdje je tijekom noći operiran muškarac koji je zadobio prostrijelne ozljede, javljaju iz splitske bolnice. Obojica su zadržani na daljnjem liječenju, a njihov napadač je priveden u policijsku upravu na kriminalističko istraživanje, dok će tijekom jutra splitsko-dalmatinska policija obaviti očevid na propucanom vozilu kojega su tijekom noći prebacili na parking policijske uprave.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI