NAPOKON JE I TO OBAVLJENO: Helikopterom izvučena olupina srušenog zrakoplova kod Slunja

Foto: Robert Fajt

Iz šumskog predjela na Broćanskoj kosi u blizini Rakovice vojnim su helikopterom izvučeni ostaci zrakoplova Cessna 182, koji se u nedjelju za vrlo lošeg vremena srušio, pri čemu su poginuli pilot i troje putnika, a uzroci nesreće još se utvrđuju.

Izvlačenje je počelo oko podneva i proteklo je u redu. Akcijom je rukovodila policija, no asistiralala je i vojska i vatrogasci te je olupina velikom prikolicom odvezena s mjesta tragedije.

Načelnik PP Slunj Slavko Živčić je neposredno nakon izvlačenja olupine rekao Hini da ona još neće biti biti vraćena vlasniku. “Olupina je upućena na daljnje čuvanje za potrebe istrage”, rekao je Živčić.

Županijska državna odvjetnica Vera Magdić-Bižanović i glavni zrakoplovni inspektor Danko Petrin ranije su sa zrakoplova uzeli sve dokaze i dijelove za vještačenja koja tek slijede te su najavili priopćenja o utvrđenim uzrocima nesreće.

Tijela svih četvero poginulih državna odvjetnica je još u ponedjeljak, nakon očevida, uputila na obdukciju i sudsko medicinsko vještačenje.Facebook Comments

Loading...
DIJELI