NEPRAVOMOĆNO RJEŠENJE UPRAVNOG SUDA U SPLITU: Brodosplit ostao vlasnik obalnih ophodnih brodova, MORH će se žaliti

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Brodosplit je ostao upisan kao vlasnik obalnih ophodnih brodova, nepravomoćno je rješenje koje je donio Upravni sud u Splitu, objavio je Večernji list.

U rješenju se navodi da se predsjednik uprave Brodosplita Tomislav Debeljak nada novoj državnoj uplati, dok MORH najavljuje žalbu.

“Ovo je očekivana odluka Upravnog suda u Splitu. Hvala Bogu da je sud brzo donio odluku i da nam ta tužba nije odnijela još godinu dana. Sada treba sjesti i početi raditi, a ne tražiti načine kako ne raditi”, rekao je Debeljak.

Spomenutim je rješenjem odbačena tužba i prijedlog Republike Hrvatske za određivanje privremene mjere kojom se zabranjuje Brodogradilištu specijalnih objekata otuđenje i opterećenje brodova u gradnji.

Riječ je o obalnim ophodnim brodovima. Na snazi ostaje rješenje kojim ih je splitska Lučka kapetanija upisala i uknjižila splitski škver kao njihova vlasnika.Predsjednik Uprave Brodosplita nada se da će se dogovoriti s MORH-om. Traži korekciju cijena koje su u međuvremenu znatno narasle, nakon čega bi, kako najavljuje, nastavio s poslom. Rekao je da je komunikacija uspostavljena.

“Izmijenili smo dva dopisa, konačno smo dobili nekakav odgovor od MORH-a sa željom da se konačno sastanemo. Na dispoziciji smo da konačno sjednemo, dogovorimo se i krenemo raditi”, istaknuo je Debeljak.

On rješava administrativnu proceduru kako bi aktivirao kredit jednog američkog fonda zahvaljujući kojemu najavljuje da će uskoro pokrenuti proizvodnju u splitskom brodogradilištu.

MORH je i ovoga puta angažirao Državno odvjetništvo, i to ŽDO Split da na sudu brani njegove tj. interese RH. Stoga je prvostupanjska odluka Upravnog suda u Splitu o problematici obalnih ophodnih brodova jako iznenadila odgovorne u MORH-u.

Iz MORH-a su zasad kratko komentirali nastalu situaciju i poslali obavijest da će “nadležno državno odvjetništvo uložiti žalbu Visokom upravnom sudu RH na navedeno rješenje”, pišu novinari Večernjeg lista Slavica Vuković i Davor Ivanković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI