Nije moguće da su se dogovorili: Plenković i Milanović složili se u vezi ravnatelja SOA-e

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović već dulje vrijeme se ne slažu. No, izgleda da su ipak došli do jednog zajedničkog rješenja, a to je imenovanje ravnatelja i zamjenika SOA-e.

Daniel Markić ostat će još četiri godine ravnatelj SOA-e, ali će dobiti zamjenika, što je bio uvjet Milanovića da pristane na njegovo imenovanje.

Na taj bi se način trebao riješiti problem izbora čelnog čovjeka SOA-e, budući da krajem sljedećeg tjedna Markiću završava dvomjesečni mandat vršitelja dužnosti ravnatelja, piše Novi list.

Sve će biti objavljeno sljedećih dana

Sljedećih dana trebalo bi biti objavljeno da su Milanović i Plenković zajednički odlučili ponovo imenovati Markića, ali i njegovog zamjenika. SOA je osnovana 2006., spajanjem POA-e i OA-e, Markić je četvrti po redu njezin ravnatelj, ali zamjenik ravnatelja, iako zakon predviđa to mjesto, nikad nije imenovan.

Poznati Hrvat i demograf zavapio i apelirao: ‘Hrvatska je u svjetskom vrhu, ugrožen nam je opstanak’



Imenovanje ravnatelja je odgođeno nakon što je Milanović počeo propitkivati rad SOA-e u svjetlu Plenkovićeve odluke da za novog šefa DORH-a postavi Ivana Turudića.

Milanović je smatrao da je Markić o susretima tadašnjeg predsjednika Županijskog suda u Zagrebu sa Zdravkom Mamićem morao samoinicijativno izvijestiti premijera kada je Turudić postao kandidat za glavnog državnog odvjetnika, što se nije dogodilo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI