Ministarstvo: Rok za žalbu na arbitražu još uvijek traje

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Ono što možemo kazati, jest da rok za podnošenje tužbe za poništaj pravorijeka još uvijek traje te će isti biti pravovremeno podnesen od strane ovlaštenih zastupnika", stoji u odgovoru

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike odgovorilo je za  N1 televiziju vezano uz rok za žalbu za arbitražu.

” Hrvatska poduzima sve raspoložive mogućnosti s ciljem zaštite nacionalnih interesa. S obzirom na činjenicu da je arbitražni postupak tajan, uključujući sve podneske, odluke, korespondenciju i dokaze, a ta odredba o čuvanju tajnosti vrijedi i nakon okončanja arbitražnog postupka, u ovom trenutku ne možemo osigurati tražene odgovore.

Ono što možemo kazati, jest da rok za podnošenje tužbe za poništaj pravorijeka još uvijek traje te će isti biti pravovremeno podnesen od strane ovlaštenih zastupnika”, stoji u odgovoru Ministarstva zaštite okoliša i energetike.


 

Vlada je najavila da će se žaliti na odluku arbitraže o Ini, a rok za to po svemu sudeći istječe danas.

Na samu odluku nema žalbe, ali se postupak može pokrenuti pred švicarskim sudompiše Večernji list koji navodi da je rok za to bio 30 dana.



No nije jasno tko treba podnijeti žalbu. Ministarstvo pravosuđa navodno se proglasilo nenadležnim i prebacilo to na Ministarstvo gospodarstva koje je vodilo postupak.

No energetika je iz tog ministarstva prenesena u zaštitu okoliša na zahtjev Mosta. Vlada tvrdi da još ima vremena, a stručnjaci upozoravaju da su izgledi za žalbu slabi jer se švicarsko pravosuđe nerado miješa u odluke arbitražnog suda.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI