NOVI CARNET-ov PILOT PROJEKT E-ŠKOLE: Drugi najbolji projekt iz područja regionalnoga razvoja financiran sredstvima EU-a

Pixabay/Ilustracija

CARNET-ov pilot-projekt e-Škole izabrali su građani EU-a kao drugi najbolji projekt iz područja regionalnoga razvoja financiran sredstvima Europske unije u proteklih 15 godina. Digitalne vještine i obrazovanje u hrvatskim školama za N1 komentirala je Ana Smoljo, voditeljica Ureda za komunikacije CARNET-a.

Rekla je kako je planiranje projekta počelo 2012. godine, a trajat će do kraja 2023.

“Nagradu RegioStars osvojili smo već 2020. godine u konkurenciji 38 zemalja, bila je to nagrada žirija. Ove godine su pozvali građane da glasuju. Naš pristup digitalizaciji stavlja u fokus nastavnike i učenike, a ne digitalizaciju”, naglasila je Smoljo.

Dodala je kako je riječ o razini integracije digitalne tehnologije u život i rad škola.

“Mi smo razvili okvir. Najniža razina bi bila digitalno neosvještena škola i u pilot projektu nismo imali takvih škola u Hrvatskoj. Najviša razina je digitalno zrela škola – spojena na brzi internet u kojoj nastavnici koriste tehnologiju da bi unaprijedili nastavu, rade svoje digitalne sadržaje, pomažu učenicima u razvoju kritičkog razmišljanja”, zaključila je Smoljo.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI