ODLUKA STUPA NA SNAGU OD NEDJELJE: SAD ukida testiranje na Covid-19 putnicima koji dolaze zrakoplovom

Pixabay

Epidemiološka situacija i dalje se u svijetu poboljšava. Tako su i Sjedinjene Američke Države odlučile kako će se od nedjelje ukinuti testiranje na Covid-19 za putnike koji dolaze u zemlju zrakoplovom, objavila je u petak Bijela kuća.

Zdravstvene vlasti su nakon pojave omikron inačice koronavirusa u prosincu 2021. pooštrile postupak testiranja za ulazak u SAD. Svi putnici stariji od dvije godine koji su se u inozemstvu ukrcali na let za SAD morali su prije polijetanja predočiti negativan test ne stariji od 24 sata, bez obzira na cjepni status.

Još su neke zemlje već ukinule testiranje prije ukrcaja u zrakoplov na međunarodnim letovima.

Nakon sudske odluke, u travnju je u SAD-u ukinuta i obveza nošenja zaštitne maske za lice u javnom prijevozu i u zrakoplovima.

SAD trenutačno ima više od 100 tisuća zaraženih Covidom-19 na dan, što je znatno podcijenjeno, misle stručnjaci. Nedavni porast je povezan s podvarijantama omikrona.Oko 300 ljudi u zemlji i dalje svakodnevno umire od te bolesti, ali zdravstvene vlasti sada ističu da je zaraženima na raspolaganju niz lijekova, pa tako cjepiva i antivirusni lijek Paxlovid.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI