Opetovani pokušaji prijevare: Iz HZZO-a ističu da se njihovi djelatnici ne bave prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda

Izvor: HZZO/ Ilustracija

Prevaranti ne ostavljaju građane na miru pa su se tako javili iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) s upozorenjem sugrađanima.

Rekli su kako se ovih dana opet ponavljaju pokušaji prijevare građana, posebice umirovljenika, kojima se telefonski nude različiti proizvodi u ime HZZO-a.

Jedna je osiguranica prijavila da ju je sa skrivenog broja na telefon nazvala nepoznata osoba, predstavljajući se kao djelatnik HZZO-a te joj je pokušala prodati ‘pojas za kralježnicu. Pritom je ta osoba inzistirala da taj pojas primi na kućnu adresu kao paket “poklon EU-a, uz plaćanje određene poštarine”.

Više puta zaprimili dojave građana

HZZO je u više navrata upozoravao građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome medicinska pomagala, usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.

Policija alarmira građane zbog telefonske prevare: To upozorenje shvatite jako ozbiljno, nemojte nasjestiIstaknuli su kako su u proteklih nekoliko godina više puta su zaprimili dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

HZZO u priopćenju naglašava kako obavljaju poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda, navode u priopćenju te pozivaju građane da sve pokušaj prijevare prijave policiji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI