Plenković o jučerašnjem Frankovićevom govoru: ‘Da je primjereno svi bi tako završavali skupove’

Foto: Nikola Brboleza / CROPIX

Premijer Andrej Plenković iz Splita je komentirao aktualnosti. Upitan o gradonačelniku Dubrovnika Mati Frankoviću, koji je u nedjelju obraćanje prisutnima na svečanom otvorenju Spomen parka Mate Vučak Čigra završio ustaškim pozdravom “Za dom spremni”, predsjednik HDZ-a je taj potez ocijenio neprimjerenim.

“Nije bilo primjereno, da je primjereno onda bi svi tako završavali skupove. Primjereno je kazati ‘Bog i Hrvati’, dovoljno je bilo da je rekao ‘Za dom’. To je politički neprihvatljivo za nas”, poručio je premijer i dodao kako poštuju svakog branitelja koji se borio za slobodu Hrvatske.

Foto: Vojko Basic / CROPIX

“Je li se tu želio referirati na doprinos HOS-a u Domovinskom ratu, što ja shvaćam iz njegove naknadne izjave medijima, to je u redu. Poštujemo svakog branitelja koji se borio za slobodu Hrvatske. Ali niti je politika HDZ-a, niti Vlade da bilo tko od nas završava govore tim pozdravom”, istaknuo je Plenković.

‘Mene zanima pobjednik, a pobjednik će biti onaj kojeg HDZ kandidira’

Upitan za komentar predsjedničke kandidature Marije Selak Raspudić, Plenković je kazao da “mene zanima pobjednik, a pobjednik će biti onaj kojeg HDZ kandidira”.

Foto: Nikola Brboleza / CROPIX

“Što nas tiče, ljudi su u Hrvatskoj već navikli na subvencije za kojima smo posegnuli u vrijeme energetske krize prije dvije godine, kad smo se borili protiv špekulanata u tom sektoru. Zato će cijene energije i dalje ostati priuštive”, kaže Plenković, odgovarajući na upit hoće li nakon 30. rujna cijene struje i plina rasti, odnosno hoće li prestati vrijediti Vladine mjere i dodao kako Vlada ostaje vjerna politici zaštite standarda građana.



Dubrovački gradonačelnik snimljen kako govori ‘Za dom spremni’: ‘Nemam se čega sramiti’

“Predložit ću rješenje za koje smatraju da je adekvatno svemu što su učinili za opću klimu, dakle i u javnom i privatnom sektoru. To je jedan od načina kako da učinimo politički posao atraktivnim. Više plaće su i antikoruptivna mjera, što je isto bitno, jednostavno je vrijeme da se i taj rad adekvatnije valorizira”, najavio je premijer Andrej Plenković govoreći o povećanju plaća dužnosnicima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI