Plenković se hvali Rafalima, ali vješto skriva neuspjeh u približavanju OECD-u

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković se nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a oglasio o aktualnim temama, istaknuvši kako je atmosfera u Hrvatskoj demokratskoj zajednici pozitivna, pa “birači imaju jasan odabir nastaviti s povjerenjem nama ili riskirati i dati povjerenje Grbinu koji je je abdicirao prije izbora, ovima koji su se okupili oko kršitelja Ustava, ili onima koji bi Hrvatsku vukli nazad, u međunarodnu izolaciju”.

“Stabilnost, pouzdanost i spremnost na nove četiri godine i na sve ono što smo ponudili u novom programu. To je to što nudimo i siguran sam da će odgovor hrvatskih građana biti mudar i ozbiljan”, naveo je predsjednik HDZ-a Plenković.

Plenković kaže kako se nema s kim suočavati, te time podcjenjuje sve takmace. “Kršitelj Ustava je imao do petka vremena dati ostavku, prema tome on je irelevantan i nebitan i pokazao se političkom i kukavicom. Ne želimo da itko pretendira na mjesto premjera mimo izbora. Onaj tko želi biti premijer mora ići u političku utakmicu”, ustvrdio je i kao general poslije bitke rekao da se ne slaže ni s odlukom HDZ-a da se podrži Tihomir Orešković.

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Kazna koju će HDZ dobiti za manjak žena na listama je ‘suvišna tema’

“U budućnosti će, nakon ovakvog standarda kojeg sam postavio, predsjednik HDZ-a ići odavde iz prve izborne jedinice”, poručio je premijer pa nastavio s omalovažavanjem političkih protivnika, te je o sučeljavanju s njima ponovio da je Peđa Grbin abdicirao, a o Možemo da “imaju postotak kakav imaju”.

“Bilo bi im bolje da se bave Zagrebom i da se zapitaju zašto imaju najveći porez na dohodak, zašto je grad ovako prljav, i zašto nisu riješili pitanje otpada. Sve što je Zagrepčanima pozitivno dolazi od naše vlasti, obnova je u potpunosti financirana iz naših sredstava, cijena struje, plina; sve je to došlo našom odlukom”, naveo je predsjednik HDZ-a.



Milanović opet brecnuo Plenkovića pa najavio promjene: ‘Neću još dugo biti predsjednik…’

O malom broju žena, zbog čega će HDZ dobiti kaznu, kaže da je to “redundantna tema”.

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

“Više je HDZ imao zastupnice nego 5,6 ostalih stranaka. Ta teza ne stoji, žene u stranci daju ogroman doprinos. Za razliku od malih stranaka, HDZ je velika snažna utjecajna stranka koja ima teritorijalnu prisutnost diljem Hrvatske i nije jednostavna vježba doći do takvog broja kandidata”, branio je premijer Plenković mačistički način sastavljanja izbornih lista svoje stranke i ponovno je vršio pritisak na donošenje odluka neovisnih tijela.

Brat Olega Butkovića kupio parcelu uz more nakon revizije načina korištenja pomorskog dobra

‘Neka se DIP bavi ovim kršiteljima Ustava’

“Neka se DIP bavi ovim kršiteljima Ustava. Veća je tu odgovornost drugih aktera nego nas… Ja mislim da Milanović više neće biti dugo predsjednik jer su izbori ove godine. Ja mislim da ovakvog kršitelja Ustava ne želi vidjeti nitko jer nije učinio ništa, kao što nije učinio ništa ni kao premjer”, rekao je predsjednik HDZ-a, a njegovo obraćanje nije moglo proći bez samohvale.

“Što se Rafalea tiče, on nije dao niti pismeno mišljenje o kupnji tih aviona, njegov doprinos je nula. Rafali su letjeli tu kada je Macron na moj poziv bio u Zagrebu i građani su ih mogli vidjeti. To je bilo i prije, letjeli su i u vrijeme kada je on bio premijer kada je bila obljetnica Oluje. Mislim da su Hrvatski ponosni da imaju Vladu koja je osigurala sredstva za takvo nešto”, gađao je Plenković domoljubne emocije.

O preletima Rafalea kaže: “A za koga ih kupujemo, ne kupujemo ih da stoje u hangaru.”

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Plenković je na samom početku rekao da je cilj ulazak u OECD u sljedeće četiri godine, što mu je bio cilj i u prošlom mandatu, ali ga nije uspio postići, a kako smo krajem prošle godine doznali, na tome projektu radi jedna osoba, i to ne u Ministarstvu gospodarstva, već u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova (MVEP), pa ne treba ni čuditi izostanak uspjeha.

Što će biti od Plenkovićevog posjeta? Hrvatska među rijetkim zemljama podijelila nadležnost za OECD

Novi skandal u MVEP-u trese HDZ-ovu predizbornu kampanju

Da to ministarstvo nije pošteđeno skandala potvrdio je i slučaj djelatnika hrvatskog konzulata u New Yorku koji već 15 godina pokušava sudskim putem od MVEP-a naplatiti prekovremene sate koje je odradio, u iznosu od 60 tisuća američkih dolara.

Žena koja je plagirala doktorat Obuljen Koržinek dobila punu potporu MVEP-a za zapošljavanjem u diplomatskoj službi EU

Nevjerojatan slučaj već je jednom prošao sve domaće sudske instance, a sada je Ustavni sud RH naložio Općinskom radnom sudu u Zagrebu da u iduća tri mjeseca donese presudu, jer je sada, kako navodi N1, zbog sporog sudstva dobio i naknadu zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI