Pogledajte kako Ukrajina uništava dronovima rusko skladište vojne opreme i oružja

Foto: Screenshot/X

Ukrajinski napadi dronovima su uzrokovali nekoliko eksplozija u južnoj ruskoj regiji Voronjež, od kojih su nastali veliki oblaci dima, objavile su u nedjelju ruske vlasti.

Guverner regije Aleksandar Gusev rekao je na Telegramu da su se objekti koji sadrže eksplozivni materijal detonirali nakon što su oboreni ukrajinski dronovi blizu grada Podgorenskija, južno od glavnog grada regije Voronježa. Pogođeno je skladište od 9000 kvadratnih metara u kojemu su skladištene ruske vojne rakete, tenkovsko streljivo i topničke granate, izvijestila je ukrajinski novinski portal Ukrajinska Pravda.

Ruske vlasti nisu potvrdile izvješće, ali na videosnimkama koje su se pojavile na društvenim mrežama mogli su se vidjeti ogromni oblaci dima kako se uzdižu nad regijom, a svjedoci su izvijestili o eksplozijama i dimu nad Podgorenskijem, dok su lokalne vlasti proglasile izvanredno stanje. U bolnicu su odvedene dvije starije žene, navodi Gusevu.

Rusko ministarstvo obrane zataškalo napad drona na regiju Voronjež

Ministarstvo obrane u Moskvi prvotno nije objavilo informacije o napadu dronom na regiju Voronjež, umjesto toga spomenuvši odvojen ukrajinski napad dronom na pograničnu regiju Belgorod, za koji je rekla da je odbijen.

Ukrajinske snage pogodile su dvije rafinerije pokraj Krasnodara u južnoj Rusiji, uzrokovavši požare, rekla je novinska agencija UNIAN, navodeći ukrajinske vojne izvore.

Ukrajinci udaraju po ruskim strateškim mjestima: Pogođena lokacija za skladištenje streljiva u Kursku

O požarima je izviješteno na temelju satelitskih snimki na kojima se moglo vidjeti kako do nedjelje poslijepodne gori nekoliko spremnika s gorivom zapaljenih nakon napada kasno u subotu i rano u nedjelju.

Podsjetimo, regija Voronjež, ključna ruta za snabdijevanje ruske vojske, više je puta bila metom ukrajinskih napada od početka ruske invazije u veljači 2022. godine, a u jednom incidentu u lipnju 2023. godine u nizu ozbiljnih eksplozija stradalo je skladište goriva.

Nastavljaju se žestoke borbe na istoku Ukrajine: ‘Rusi napredovanje plaćaju ogromnom cijenom’

Facebook Comments

Loading...
DIJELI