Policija uhitila sina Darinka Dumbovića, počasnog konzula Moldavije i šeficu bolnice u Popovači

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Na području Popovače, Petrinje i Zagreba uhićene su jučer i danas tri osobe zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, kao i kaznenog djela utaja poreza ili carine, objavila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave sisačko-moslavačke su, u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Sisku proveli su kriminalističko istraživanje.

Ono je dovršeno nad 61-godišnjakinjom javne ustanove s područja Popovače te 42-godišnjakom i 56-godišnjakom trgovačkih društava s područja Petrinje i Zagreba zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, kao i kaznenog djela utaja poreza ili carine, dodala je policija.

Na fotografiji: dr. Marina Kovač. Foto: Marko Todorov / CROPIX

Među uhićenima sin bivšeg petrinjskog gradonačelnika

Kako doznaje Večernji list, uhićeni su aktualna ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot” Popovača dr. Marina Kovač, zatim Darko Dumbović, sin bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića i vlasnik tvrtke Titan Commerce te Emil Solenički, počasni konzul Republike Moldavije u Hrvatskoj te vlasnik tvrtke Sole Commerce d.o.o. iz Zagreba.

Na fotografiji: Emil Solenicki. Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Njih se sumnjiči da su kaznena djela počinili u razdoblju od 2020. do 2023. godine u postupcima provođenja jednostavne nabave, pri čemu je pričinjena materijalna šteta od stotinjak tisuća kuna, a kojom je oštećena Neuropsihijatrijska bolnica Popovača, priopćila je sisačko-moslavačka policija.



Osumnjičen i u postupku koji se vodi protiv njegova oca

Kako se sumnja, prvoosumnjičena dr. Marina Kovač sklapala je ugovore sa ove dvije tvrtke temeljem jednostavne nabave koja je provedena tako da jamči kako će ove tvrtke dobiti poslove.

Darko Dumbović (sasvim lijevo). Foto: Varaždinska županija

Darko Dumbović je jedan od okrivljenika u postupku koji se vodi protiv njegova oca Darinka Dumbovića, za omogućavanje poslova iz gradskog proračuna tvrtki Titan Commerce, a za koji je nedavno potvrđena optužnica, izvijestila je PU sisačko-moslavačka.

USKOK-ova optužnica: Darinko Dumbović namještao poslove

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a kaznena prijava je podnesena Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI