Politički analitičar o Bidenu: ‘Ako nisi sposoban za kandidaturu, za što si sposoban’

Guliver Image/AP Photo/John Raoux, File

Politički analitičar Žarko Puhovski osvrnuo se na odustajanje Joea Bidena od ponovne kandidature na mjesto predsjednika SAD-a i odlazak iz Bijele kuće po završetku mandata.

Puhovski smatra da je se na takav potez odlučio malo prekasno.

‘Ovo podsjeća na onaj stari židovski vic’

“Razni pritisci su bili, Obama, Clintona i financijera. Ovo podsjeća na onaj stari židovski vic kako bogati starac umire i svi su oko postelje i kada se svi okupe, on zadnjim snagama digne glas i pita tko čuva dućan. Ovdje nitko ne čuva dućan”, slikovito je na N1 opisao situaciju u kojoj je SAD.

Kovač o Bidenovom odustajanju: ‘Trump dobro stoji i ima velike šanse za pobjedu, no u politici je sve moguće’



Politički analitičar smatra kako Demokratska stranka nije imala strategiju za izlazak iz ove situacije. “Nisu imali strategiju. Trebali su odmah na to da ga se makne jer je on trebao otići i s mjesta predsjednika. To republikanci traže s punim pravom jer pitanje je ako nisi sposoban za kandidaturu, za što si sposoban”, kazao je.

Puhovski kaže “da je Kamala Harris sada ušla kao predsjednica u kampanju imala bi odmah potpredsjednika, a to bi morao biti bijelac i muškarac i lista bi bila kompletirana”.

Foto: Screenshot, N1

“A sada imaju konvenciju gdje će biti borba. To će trajati do kraja rujna i to im otežava situaciju s financijerima jer su oni vezani za imena. Tu je i nedostatak tzv. leadershipa, ne možeš donositi odluke. Ona će biti opterećena jer će morati donositi odluke, a neće biti predsjednica”, dodao je.

‘Neće lakše pobijediti Harris’

Politički analitičar drži da Donald Trump neće lakše pobijediti Harris. “Pogotovo ako se odluče na pilu naopako. Sve što su oni radili Bidenu oni mogu raditi Trumpu. Ja sam mlađa od njega, ja sam crna, ja sam žena. Sve gdje su republikanci slabi, a imali su puno jaču međurasnu podršku i to će sada vjerojatno izgubiti”, ustvrdio je.

Oglasio se Trump: ‘On je daleko najgori predsjednik u povijesti naše zemlje’

Puhovski je istaknuo kako “oni ne mogu tako lako s njom izaći na kraj jer su išli na senilnost Bidena i na korupciju s kojom ona nema veze”. “Gretchen Withmer bi po meni bila puno bolja kandidatkinja, ali za to je prekasno”, napomenuo je.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Žarko Puhovski je uvjereren da je ova odluka puno važnija za nas nego tko će biti na Pantovčaku. “Ova je odluka važna za nas, puno važnija nego tko će biti na Pantovčaku. Da je Zoran Milanović sada izjavio da odustaje od nove kandidature, to bi bila puno manja vijest nego ova”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI