Povjerenstvo sa suženim ovlastima kreće s edukacijama maturanata o sukobu interesa

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Prvi put od svog osnutka, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa će prvi put od svog osnutka obrazovati maturanate o sukobu interesa i njegovu sprječavanju, a prve će s tom temom upoznati učenike Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu.

Nakon uspješnih radionica o sprječavanju sukoba interesa održanih u prosincu za studente, sada je cilj upoznati učenike završnih razreda srednje škole s odredbama Zakona o sprečavanju sukoba interesa, situacijama sukoba interesa i radom Povjerenstva, kaže predsjednica Povjerenstva Aleksandra Jozić Ileković.

Edukacija, koju će voditi predsjednica Povjerenstva i članovi toga tijela te službenici Ureda Povjerenstva, za njih planirana je u ponedjeljak, 12. veljače, i u srijedu, 14. veljače, a zatim slijede edukacije u zagrebačkoj II. Gimnaziji (4., 6. i 7. ožujka) i u Upravnoj školi (5. ožujka) u Zagrebu.

JOZIĆ ILEKOVIĆ U SUKOBU INTERESA! Iako se trebala izuzeti u slučaju Delipetar, kao što je to učinila kod predmeta Kuščević, propustila je to učiniti, a nekoliko mjeseci nakon njegova odbacivanja kći joj je zaposlena u MUP-u



Učenike će upoznati i s konkretnim primjerima kršenja Zakona, ali i sa zanimljivim situacijama poput one kada je Povjerenstvo propitivalo je li saborski zastupnik, koji je objavio da ima uplatu od deset eura, prekršio Zakon, odnosno primio nedopušteni dar, navela je Jozić Ileković te najavila da će edukacije i dalje nastavljati u dogovorima s ravnateljima zagrebačkih srednjih škola, a nakon toga ići će i u druge hrvatske gradove.

NJOJ TO VIŠE NEMA SMISLA, BIVŠA ŠEFICA NEGODUJE! ‘Povjerenstvo je izgubilo smisao i svrhu postojanja, to je prošlo svršeno vrijeme’

Facebook Comments

Loading...
DIJELI