Poznati odvjetnik dobio prijetnje smrću zeta bivšeg ministra: ‘Znam što si radio s mojom ženom’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu počelo suđenje zetu jednog od bivših hrvatskih ministara. “Je*em ti mater (…) imaš li m*da da se vidimo u četiri oka? Ubit ću te i izbosti jer si je*o moju ženu. Dođi da se vidimo i da sve raspravimo, da te izbodem (…) ubit ću te!”, navodi se izrečene prijetnje smrću poznatom zagrebačkom odvjetniku u optužnici.

Odlukom suda i dalje ima zabranu prilaska, pa se ne smije odvjetniku približiti na 100 metara niti s njime kontaktirati. Tužiteljstvo za njega predlaže šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje, piše Jutarnji list.

U sudnici je optuženi odbacio krivnju, a na ispitivanju u tužiteljstvu je kazao da je 22. siječnja 2022. odvjetniku poslao više uvredljivih poruka, uz napomenu – da mu nije prijetio. “Bio sam ljut jer mi je supruga imala aferu s odvjetnikom. Taj razgovor je ona slušala jer sam ga stavio na razglas”, rekao je u obrani optuženi muškarac.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Između ostalog, odvjetnik ističe da je s optuženikovom suprugom imao profesionalni odnos jer je njegov odvjetnički ured inicijalno bio angažiran oko njihove brakorazvodne parnice, ali je na prijedlog optuženikove supruge, ta tužba kasnije povučena.

Vlasnik vile u Lovranu ogradio plažu željeznim vratima: Redari omogućili pristup građanima



Svjedočila i odvjetnikova kolegica iz ureda

Sporni razgovor s izrečenim prijetnjama čula je i odvjetnikova kolegica iz ureda jer je u jednom trenutku upalio zvučnik na mobitelu nakon što je prethodno primio uvredljive poruke od optuženog, prenosi dnevni list.

“Kolega i ja smo te subote radili u uredu i pisali jednu žalbu te je on najednom počeo intenzivno gledati u mobitel. Pokazao mi je poruke optuženog i njegove supruge koje je dobio, a vidjela sam i fotografiju masnica na nogama, bedro prepuno masnica koju je poslala optuženikova supruga i ispod je još pisalo ‘oprosti‘”, svjedočila je spomenuta odvjetnica.

Nekadašnji ministar Aladrović postao poduzetnik: I sve mu je dobro krenulo, od konzaltinga do uzgoja voća

Potom se u sudnici prisjetila kobnog trenutka. “Rekla sam kolegi da nazove čovjeka i da popričaju, na što je ovaj preko zvučnika na mobitelu koji je bio upaljen tijekom telefonskog poziva, počeo psovati. Kolega je bio zaprepašten, nije uspijevao do riječi doći, a mene je to toliko sve naživciralo pa sam upitala okrivljenog jel zna da čini kazneno djelo? Bio je jako neugodan, borbeno nastrojen …”, zaključila je odvjetnica.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI