Putin se obratio nakon terorističkog masakra u Moskvi: ‘Oni su teroristi, mogu očekivati samo jedno’

Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX

Ruski predsjednik Vladimir Putin obratio se naciji nakon masakra u Mosvki gdje je u terorističkom napadu u koncertnoj dvorani Crocus City Hall ubijeno najmanje 143 osobe.

“Odgovorni će biti kažnjeni”, rekao je Putin koji se zahvalio hitnim i specijalnim službama na njihovim naporima nakon sinoćnjeg napada u Moskvi, prenosi BBC.

Rekao je da su napadači pokušali pobjeći prema Ukrajini, a kao odgovor su pojačane mjere sigurnosti. Za 24. ožujka proglasio je dan žalosti.

Foto: Screenshot/Tucker Carlson

Putin je dodao su svi napadači pronađeni i sada privedeni, a napad na koncertnu dvoranu nazivao je “barbarskim terorističkim činom”.

“Neprijatelji nas neće podijeliti”, rekao je.



hićeni teroristi su prebačeni u Moskvu, kazala je ruska sigurnosna služba FSB i rekla je da su četvorica terorista uhićena dok su išli prema ukrajinskoj granici te da su imali kontakte u Ukrajini.

ISIL preuzeo odgovornost za teroristički napad u Moskvi: Osude ovog događaja stižu sa svih strana

“Sada znamo u kojoj su se zemlji ti prokleti gadovi planirali sakriti od potjere – Ukrajini”, objavila je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova na Telegramu.

Ruski parlamentarni zastupnik Andrej Kartapolov, rekao je da, ako je Ukrajina umiješana, Rusija mora dati “upečatljiv, jasan i konkretan” odgovor na bojnom polju.

Čečenski vođa Ramzan Kadirov oglasio se oko napada u Moskvi. Istaknuo je da je jedna od njegovih postrojbi sudjelovala u potrazi i uhićenju napadača. Naime, pripadnici Ahmata, raspoređeni su u regiji Brjanska na osiguranju granice sa Ukrajinom.

“Čečenski vojnici su oko tri sata ujutro stigli na zadane koordinate do mjesta gdje su tragali za teroristima i odmah počeli češljati područje zajedno sa FSB-om i vojnicima Lenjingradskog vojnog okruga Rusije”, naveo je Kadirov na svom kanalu na Telegramu te dodao da su uhićena četiri napadača.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI