Reakcije na krvoproliće u Daruvaru: Svi su šokirani zbog nezapamćene tragedije

Foto: Cropix

U povodu strašnog zločina u Daruvaru, kada je, kako se doznaje, bivši branitelj, ubio petero i ranio još petero ljudi u Domu za starije i nemoćne osobe, na X-u se oglasio premijer Andrej Plenković.

Evo što je rekao.

“Zgroženi smo ubojstvom petero osoba u Domu za starije u Daruvaru. Izražavamo sućut obiteljima stradalih i nadamo se oporavku ranjenih. Očekujem da nadležna tijela utvrde sve okolnosti strašnog zločina. Ministri Božinović, Beroš i Piletić uputit će se u Daruvar i bolnicu u Pakracu”, rekao je premijer.

Na mjesto nesreće došao je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić. Rekao je kako su svi u šoku nakon ove nezapamćene tragedije.

Nezapamćena tragedija

“Izražavam iskrenu sućut obiteljima stradalih. Policija je na terenu i radi svoj posao, ranjeni su prevezeni u bolnicu, nadamo se da će biti dobro. Sve ćemo učiniti da pomognemo. Imamo sastanak u Gradu Daruvaru, dolaze i ministri, koordinirat ćemo se kako bismo preostale korisnike prebacili u neke druge domove”, istaknuo je Marušić.

Daruvar u šoku: Sumanuti ubojica nakon krvoprolića otišao u ugostiteljski objekt i naručio piće

I hrvatski predsjednik Zoran Milanović izrazio je sućut obiteljima stradalih u zločinu. danas dogodio u Domu za starije i nemoćne osobe u Daruvaru te pozvao nadležne institucije na brzu istragu, ali i rigorozniju kontrolu posjedovanja oružja.

“Izražavam sućut obiteljima i rodbini danas ubijenih sugrađana u daruvarskom Domu za starije i nemoćne osobe. Svim ranjenima želim brz i siguran oporavak, a djelatnicima hitne medicinske službe zahvaljujem na brzoj i organiziranoj reakciji pri spašavanju ozlijeđenih.

Divljački, nezapamćeni zločin u Daruvaru šokirao me je. To je zastrašujuća opomena i zadnji poziv svim nadležnim institucijama da učine više na prevenciji nasilja u društvu, uključujući još rigorozniju kontrolu posjedovanja oružja. Od policije i državnog odvjetništva očekujem da provedu brzu i temeljitu istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog zločina i kaznilo odgovorne”, objavio je Milanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI